2019. oktober 13.
Az egri győztes

- Mindenek előtt gratulálok a sikerhez! Nehéz meccs volt, vagy könnyen vetted a szezonnyitó akadályt?

- Az elmúlt hónapokban nagyon komolyan készültünk a szezonnyitóra. A tavalyi bajnoki cím után olyan technikában gondolkodtunk, amivel megvédhető a tavalyi elsőség. Először az olaszországi, majd a hazai teszten győződhettünk meg arról, hogy a Citroen miért szerepel folyamatosan ilyen jól a világbajnoki sorozatban. Egerben nagyon hamar megtaláltuk a közös hangsúlyt az autóval. A nyitó gyorson ugyan lefulladtam, de ezután minden optimálisan alakult. Nagyon élveztük a versenyzést, még akkor sem vettük vissza a tempót, amikor a kellő előnyt kiautóztuk. Egyszerûen remek légkörben versenyeztünk, az autóban teli szájjal röhögtünk, tényleg minden terek volt a szezonnyitón. Természetesen nagyszerû mezőnyben nyertünk, hiszen rajtunk kívül több WRCés S2000-es autó állt rajthoz. Nem volt könnyû, de egy lépést megtettünk a hatból.

- Szeinted min múlott, hogy Ti bizonyultatok a leggyorsabbnak?

- A 9. Eger Rally alapján miénk a legjobb technika. Még akkor is, ha idősebbek a S2000-es kocsiknál. A csapaton belül mindenki tudja a dolgát, a francia mérnökünk pedig nagyon sokat segített nekünk. Nem feszültük túl a hétvégét, de az elsőtől az utolsó pillanatig megfelelő koncentrációkkal álltunk oda a gyorsasági szakaszokhoz.

- Van valami amin változtatnotok kell a folytatásra annak érdekében, hogy továbbra is biztosan jöjjön a siker?

- Ezen az úton kell tovább haladnunk. Minden egyes verseny új feladatot, új kihívást jelent. Valamennyi versenyen kőkeményen meg kell dolgozni a sikerért, és még akkor sem garantált, hogy meg is lesz. Kiválóak az ellenfelek, és szerintem idén érkeznek majd még WRC-k a magyar bajnokságba. Ezért is örülök, hogy Egerben a maximális pontszámot gyûjtöttük be, hiszen a Power Stage megnyeréséért további öttel gyarapítottuk a futamgyőzelemért kapott 25 pontot .

- Melyik volt a kedvenc pályád a hétvégén és miért éppen az?

- Mindegyik tetszett, egy jól szervezett viadalon vagyunk túl. Talán a 27 km-es szakaszon lehetett leginkább élvezni a versenyzést, hiszen ez jó sokáig tartott. Örültem annak is, hogy ilyen sok néző volt jelen a pályák szélén, szerintem a hazai rallysport nagyot lépett "vissza" a négy-öt évvel ezelőtti állapotához. Ez pedig mindenképpen pozitívum.

- Melyik versenyt várod leginkább a szezon további részében és miért éppen azt?

- Mindig különleges élmény hazai környezetben, Miskolc környékén autózni. Ezért fontos számomra a következő futam. Ugyanakkor mindegyiket várom, mert hatalmas élmény a Xsara WRC-vel versenyezni.

- Mi a cél az év végi eredményt illetően?

- Természetesen mint minden sportoló, mi is győzni szeretnénk. Egerben sikerült, ezért nagyon bízom benne, hogy az esztendő végéig harcban leszünk az abszolút bajnoki címért.

Ági

2013. április 16.

>>>>>>>> Az új RSB vezető az első futam után
>>>>>>>> Bútor Robi folyamatosan gyorsul

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek