2019. oktober 13.
Bútor Robi folyamatosan gyorsul

- Hogy értékeled a mögötted álló hétvégét? Nagyon örültél az autónak, de aztán „csak” a 4. hely sikeredett. Vagy ne legyünk telhetetlenek? :o)

- Én semmiképp nem vagyok telhetetlen, mivel ez számomra egy nagyon értékes 4. hely, egy iszonyatosan komoly élmezőnyben és úgy, hogy a 3.helyezett 6 másodpercre volt a végén. Sajnos az esti gyorsot biztonságira vettük és intermédia gumikkal mentünk ki, amivel jelentős hátrányt okoztunk magunknak és nagyon rosszul is láttam az utat, aminek az oka még nem teljesen világos számomra. Ha ezt nem hibázzuk be, szerintem megvan a 3. hely, de az sem biztos, mert bármi más is történhetett volna. A Norbit nagyon nehéz lesz megfogni, de vasárnap már csak 1-2 másodperc választott el Tőle a gyorsaságikon, ami azért bíztató volt, tudván azt is, hogy az ő végsebessége 7-8 km/h- val több volt, mint a miénk. A Miki az idén ezzel a technikával nem utolérhető egy S2000-es autóval és szerintem még gyorsulni is fog, mint ahogyan mi is! A versenyautó, valamint a TRT csapata is tökéletes volt számomra, úgyhogy újra autóversenyzőnek éreztem magam, élveztem a versenyt a célig és nem azt vártam, hogy indulhassak már haza.

- Jól érzeted magad az autóban? Minden kézre-lábra állt? Olyan volt, amilyennek megálmodtad, vagy van még teendő, összeszokni való?

- Nagyon jó volt menni az autóval, de a határait még nem ismerem. Esőben teszteltünk és bíztam benne, hogy végig esni fog, ezzel szemben száraz volt az út, úgyhogy a versenyen tettem meg az első száraz kilométereimet. Folyamatosan gyorsultunk és még van benne bőven, amit szeretnék mielőbb kiautózni.Minden a helyén volt, éreztem az autó mozgását és egyre magabiztosabb voltam. Nem rúgtam le a féket, keveset pumpáltam a gázt, kiadták a kézifékes kanyarok is, és remélem a nézőknek is tetszett. A fékutak is egyre rövidebbek lettek, de olyan hihetetlenül lassul az autó, hogy nagyon bátornak kell hozzá lenni!

- Mi volt az egri futam legnehezebb része és miért, illetve mi tetszett ott legjobban?

- A sáros felhordások a sima kanyarokban, ahol 170 körül mentünk, ezek nagyon veszélyesek voltak, mert megszűnt a tapadás. Örülök, hogy nem történt bajunk. A legjobban az autózás élménye tetszett, végre újra élveztem minden percét és az Imivel is nagyszerű volt az összhang!

- Milyen az idei mezőny? Nehéz szezon lesz?

- A mezőny eleje extra kemény, nagyon gyorsnak kell lenni ahhoz, hogy az első 5-ben mehessen az ember. Szerintem még nem nagyon mentem ilyen gyorsan és mégsem tudtunk harcolni a győzelemért. 2011-ben ez sokkal könnyebben ment! Nehéz lesz, de izgalmas, gyorsulnunk kell végig az biztos!

- Mi a célkitűzés az év végi eredményt tekintve most, hogy már élesben is kipróbáltátok magatokat hármasban az autóval, illetve a riválisok is megmutatkoztak élesben?

- Dobogóra kellene állnunk évvégén, remélem ez egy reális célkitűzés lesz. Szerintem a 3. hely az, amiért küzdenünk kell majd az utolsó versenyig, de bármi történhet még a maradék 5 versenyen, úgyhogy még nincs mit számolgatni. Sajnos a szlovák versenyzők most pontot raboltak, ez nem túl szerencsés a számunkra a bajnokság szempontjából, de hosszú még az év!

Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen létszámban jöttek ki a versenyre és fegyelmezetten élvezték a versenyt, remélem Miskolcon is így marad minden!

Ági

2013. április 10.

>>>>>>>> Szezonnyitó interjú

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek