2019. oktober 13.
Kemény a helyzet Korzikán

Krózser Menyhért–Papp György
MHH Rally Team, Honda Civic Type–R R3

Az idei legnehezebb IRC-futam elé néz Krózser Menyhért és Papp György a legendás Korzika Ralin. Az MHH Rally Team párosa túl van a kétnapos pályabejáráson, amely alatt megállapították, hogy valóban nincs sok egyenes szakasz a szigeten, a pályák nagyon változatosak, de az etapok is próbára teszik az indulókat, amelyeken gyakran a versenyautóval sem lehet óránkénti harminc kilométernél gyorsabb átlagsebességet elérni. A magyar páros helyzetét tovább nehezíti, hogy az IRC kétkerékhajtású kupájában több mint húsz, nagyrészt a helyi viszonyokat ismerő versenyzőpáros indul.

„Nagyon kemény a hely” – foglalta össze Krózser Menya a pályabejárás tapasztalatait. „Kanyar, kanyar hátán. Vannak tempósabb pályák, vannak lassabbak. Nagyon változatos az aszfalt minősége is. 320 gyorsasági kilométert kell teljesítenünk, de az etapok sem lesznek egyszerűek. Az egyiken például két órát kell mennünk, nagyrészt olyan szűk és kanyargós utakon, ahol 30-nál egyszerűen nem tudsz nagyobb átlagsebességet elérni. Beszélgettünk egy osztrák párossal, akikkel megállapítottuk, hogy nekünk ez egy maratoni verseny lesz.”

„Brutális a mezőny is. Több mint húszan vagyunk a kétkerékhajtású kategóriában, az egyik legnagyobb név a verseny 93-as abszolút győztese, Francois Delecour lesz. Igazából nem is tudom, hogy mire számíthatunk. A hosszú táv és a nehéz pályák miatt taktikázni kellene, mert nincs értelme már a verseny elején kiesni. Ha viszont túl óvatos vagy, akkor nagyon sokat lehet kapni. Az biztos, hogy a pályák és a mezőny szempontjából is ez lesz az eddigi legnehezebb versenyünk, de ez nagyon motivál minket is és a csapatunkat is.”

„A Hondánk megérkezett, a múlt héten megkapta a 2012-es specifikációjú alkatrészeket, úgyhogy egyelőre minden rendben van. Ma befejeztük a pályabejárást, most végeztünk a gépátvétellel, holnap pedig már a shake down következik.”

Az Eurosport négy gyorsasági szakaszt közvetít élőben a Korzika Raliról:
május 11. péntek
11:00–12:00 5. gyorsasági szakasz Erbajolo–Pont d’Altiani 1
18:00–19:00 8. gyorsasági szakasz Erbajolo–Pont d’Altiani 2
május 12. szombat
11:00–12:00 10. gyorsasági szakasz Marinca–Cagnano 1
18:00–19:00 14. gyorsasági szakasz Marinca–Cagnano 3

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek

Forrás: MHH Rallye Team

biggy

2012. május 09.

>>>>>>>> Menya a 10 ezer kanyar versenyén

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek