2019. oktober 13.
Talmácsi navigátora 2012-ben Patkó Gergely

A hétvégi tatabányai Rally Túra versenyen Talmácsi Gábor – Patkó Gergely páros is rajthoz áll. A részvétel célja továbbra is a versenykörülmények közötti tapasztalatszerzés volt, illetve a versenyautó kipróbálása éles helyzetben az ORB indulása előtt.

Az egri verseny elmaradása miatt nagyon sok licences versenyző nevezett erre a futamra, és a további kategóriákban is magas volt az indulók létszáma. Összesen 90 páros állt rajthoz, akiknek köszönhetően garantált volt az izgalmas és látványos száguldás mindhárom gyorsaságin.

A Maricsek Racing Team párosa felkészülten várta az első szakaszt, melyen az abszolút ötödik időt autózták elsőre. Majd a nap hátralévő részében kanyarról kanyarra kielemezték a belső kamerás felvételeket és a látottaknak megfelelően pontosítottak az itineren, hogy a rábaringi második gyorsaságin még gyorsabbak legyenek.

Kedvező időjárási viszonyokkal indult a vasárnap. Az előrejelzett eső felhők elkerülték a pályát, így nem volt szükség a versenyautó beállításainak módosítására.

Talmácsiék remekül kezdtek a második gyorson. Az első körben láthatóan gyorsabban és pontosabban hajtottak a cél felé. A szakasz második szekciójának az elején azonban az autó jobb hátuljával eltaláltak egy betonpadkát, mely következtében nemcsak defektet kaptak, hanem megsérült a féltengely, a differenciálmű és nem volt megfelelő a hajtás, emiatt pedig csak arra maradt lehetőség, hogy jelentős időveszteséggel becsorogjanak a célba.

Féltengelyt, differenciálművet, lengőkart és hátsó bölcsőt kellett cserélni, melyre 30 perc állt a rendelkezésre. A szervizcsapat jelesre vizsgázott. A szerelők villámgyorsan dolgoztak és nekik köszönhetően időben elkészültek a szervízzel és Gáborék tudták folytatni a versenyt. Párosunknak a hátralévő 5 gyorsaságin folyamatosan sikerült gyorsulniuk és rendre az élmézőnyben végeztek, viszont a 2. gyorson összeszedett közel 3 perces hátrány miatt végül az abszolút eredménylistán a 10. helyen zártak.

Három hét múlva kezdődik az OB a bükfürdői futammal. Annak érdekében, hogy Talmácsi több tapasztalatot szerezzen és felkészültebben várja élete első murvás versenyét, május 11-én, pénteken murvás tesztre készül csapatával.

Talmácsi Gábor: "A mai naptól hivatalos, Patkó Gergely lesz a navigátorom, aki óriási a rutinnal rendelkezik és a navigáláson túl az autó beállításához is jó érzéke van. A hétvégi versennyel a második közös futamon vagyunk túl. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk Tatabányán és összességében nagyon jó két napot zártunk. Kellettek a hibák is, hiszen sokat tanultunk belőlük és ez is része a rallynak. A 2012-es év a folyamatos fejlődésről szól és úgy érzem, ahogy telnek a napok és a megtett kilométerek egyre közelebb kerülök ehhez a sporthoz."

Patkó Gergely: "Nagyon megtisztelő és egyben szép feladat, amire felkértek és amit elvállaltam. Két teszt és két verseny van mögöttünk, amiből számomra egyértelművé vált, hogy Gábor nagyon jó alapokkal rendelkezik a rallysporthoz, így minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel állok a bajnokság elé. Nagyon örülök, hogy Gáborral mind az autóban, mind a versenyeken kívül sikerült megtalálnunk a közös hangnemet, nagyon jó vele együtt dolgozni és a Maricsek Racing Team által biztosított háttér úgyszintén magabiztosságot ad nekünk a versenyzéshez. Az út, melyen elindultunk, úgy érzem jó. Ahogyan azt a hétvégi tatabányai versenyen is tettük, lépésről-lépésre szeretnénk haladni, hiszen tanuló év számunkra az idei, viszont egy-egy szép részsiker szerintem már így is van a tarsolyunkban."

Forrás: Maricsek Team

biggy

2012. április 24.

>>>>>>>> Ez életem eddigi legjobb rallyautója!

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek