2019. oktober 13.
Tapasztalatgyűjtés Abodon

A lehetséges öt szakaszból négyet teljesített az abodi rallysprint versenyen Kazár Miklós és Ferencz Ramón. A miskolci pilóta és navigátora azonban az utolsó gyorsaságin már nem indult el, mert nem szerettek volna beleszólni a bajnokság küzdelmeibe. Az EVO IX-es Mitstubishivel ugyanis több fölényes részsikert arattak, ám igazából számukra a tesztelésen volt a fő hangsúly ezen a hétvégén.

- A gyűjtőben és a rajt előtti várakozóban is sok versenyzővel beszélgettünk. Akik odajöttek hozzánk, azoknak igyekeztünk választ adni a kérdéseire, segítséget nyújtani a pályafutásokhoz – foglalta össze a tapasztalatait az abodi versenynap után Kazár Miklós. – Jó hangulatú esemény volt, ezért úgy tervezzük, hogy ha időnk engedi, akkor a későbbiekben is részt veszünk a többi futamon. Nem az eredmény miatt, hanem azért, mert ilyenkor népszerűsíthetjük a rallysportot. Sok néző látogatott ki Abodra, ami azt bizonyítja, hogy még mindig rengetegen kíváncsiak erre a szakágra. A pálya gyors és rendkívül technikás volt, húzgáltuk a kéziféket és igyekeztünk megfelelni a közönség elvárásainak. Az elején még vizes volt az aszfalt, ettől függetlenül mi a slick gumit választottuk. Egyébként nagyon örülök, hogy megjelent a Bükfürdő Rally versenykiírása, így most már valóban a rajtra készülhetünk. Éppen ezért április 21-22-én még részt veszünk a rallytúrások tatabányai versenyén, mert kellenek a kilométerek.

Így gondolja ezt Ferencz Ramón is. Kazár Miklós navigátora eddig két sprintversenyen diktálta az itinert. Még februárban Ofrűn, most pedig Abodon. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, egyre inkább összecsiszolódik a páros a versenyautóban.

- Nagyon jól éreztem magam, mert ismét versenyautóban ülhettünk – fogalmazott Ferencz Ramón. – Örülök, hogy két hónap után megint a fő céllal, vagyis a minél eredményesebb bajnoki szerepléssel foglalkozhattunk. Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy nagyon profi csapatba kerültem, ezért engem is rendkívül motivál az idei jó szerepelés. Szakmai oldalról is eredményes volt az abodi nap, mert saras, felhordásos, szűk, rossz minőségű aszfalton gyakorolhattunk. Ennek a tapasztalatait adott esetben a Mecsek Rallyn is föl lehet majd használni. Ugyanakkor boldogsággal töltött el az, hogy a sprintbajnokságban milyen sokan indultak. A hazai rally utánpótlás szempontjából ez mindenképpen fontos. Sok a fiatal, sok a tehetség, remélem megbecsüli őket a szakág. Miki nagyon sokat segített nekik, ebből a szempontból is sikeres volt a futam.

Forrás: Maxiummun Racing Team

biggy
2012. április 18.

>>>>>>>> Abodra, a szurkolók miatt!

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek