2019. oktober 13.
Fazekas, Hodola és Laskawiec győzött az Aqua-Palace Kupán

A vasárnapi utolsó három szelektív után a Fazekas Károly – Horn Albert páros, Hodola Richárd és Lukasz Laskawiec ünnepelhetett a II. Aqua-Palace Kupa, a magyar tereprali bajnokság és a motoros-quados Európa-bajnokság nyitó futamának céljában.

Az autósoknál a versenyen és a bajnokságban egyaránt címvédő Fazekas Károly – Horn Albert páros, bár akadt egy-két izgalmas pillanatuk a verseny folyamán, gyakorlatilag az első perctől az utolsóig vezetett, s végül jókora előnnyel győztek a Szalay Balázs – Bunkoczi László páros előtt.

A tegnap még harmadik helyen álló Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán duót a mai első szelektíven utolérte a technika ördöge, egy műszaki hiba miatt lecsúsztak a pályáról, és csak Gombiék segítségével tudtak visszaevickélni a pályára, egy szelektívet ki is kellett hagyniuk, s végül ötödikek lettek. Az utolsó dobogós pozíciót ezek után a Varga Imre – Szegedi Ferenc páros szerezte meg. A nissanos egység hétvégéjére a gumiprobléma nyomta rá a bélyegét, ennek ellenére egyenletes versenyzéssel megérdemelten állhattak fel a dobogóra.

Az újonc Molnár István és tapasztalt navigátora, Czeglédi Péter, bár végig műszaki problémákkal küzdöttek, remek teljesítménnyel a negyedik helyet szerezték meg. A sokáig második Korda Erik – Tóth György duó a tegnapi forfait miatt hiába autózott ma remek időket, kénytelen volt beérni a hatodik hellyel. Sebestyén Sándor és Bognár József a tegnapi ijesztő, de szerencsésen végződött borulás után ma gond nélkül behozta a Toyotát a célba a hetedik helyen. Végül, de nem utolsó sorban Horváth Béla, azaz Gombi alapvetően elégedett volt az új motorral, és a pályák is nagyon tetszettek neki, ha nem lett volna a tegnapi szerencsétlen véletlen, ami forfaitolásra kényszerítette őket, biztosan jóval előrébb végeztek volna, mint az így elért nyolcadik hely.

A motorosok között Hodola Richárdnak volt néhány izgalmas pillanata ma, ugyanis későn tudott elindulni a szervizből, s a 21 perc késés bizony ugyanannyi büntetést vont maga után. Szerencsére azonban a zalaegerszegi motoros jó félórányi előnye elegendőnek bizonyult az első hely megőrzéséhez, így Hodola élete első Európa-bajnoki futamát rögtön győzelemmel zárta. A második helyet Horváth Lajos „Laller” szerezte meg, a harmadik az olasz Andrea Brunod lett.

A quadosoknál a címvédő Európa-bajnok Lukas Laskawiec utcahosszal vezetve simán győzött. Sajnos Hangodi Zoltán, aki a nap elején még a második helyen állt, egy baleset miatt nem tudta befejezni a versenyt. Az ezüstös pozíció így a cseh Tomas Kubienára szállt, aki meg is tartotta azt a célig. A harmadik helyet a lengyel Lukasz Lewy szerezte meg, aki különösen vasárnapra táltosodott meg, olyannyira, hogy az egyik szelektívet meg is nyerte.

Ebben a kategóriában a legjobb magyar Somfai Mátyás lett, ő a negyedik helyen ért célba. Ha már a quadosoknál tartunk, mindenképpen említsük meg az újonc Heiszer Károlyt, aki bár egy kisebb hiba miatt csak a magyar bajnoki értékelés ötödik helyén zárta a hajdúszoboszlói hétvégét, az egész verseny alatt kiváló teljesítményt nyújtott.

Forrás: ODT

biggy
2012. április 16.

>>>>>>>> Eső? Sár? Sebaj!
>>>>>>>> Aqua Palace Kupa - 206WRC

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek