2019. oktober 13.
Egy igazi fiatal utánpótlás a C2-essel

Ismét egy újdonság a TBR Racing háza táján, hiszen az idei évben az ifjú tehetség, Demjén Martin a csapat Citroen C2R2Max versenyautójával vág neki az Országos Rallye Bajnokságnak. Remélhetőleg minden hazai futamon megmérettetheti magát, ám ezt egyelőre még jelentősen befolyásolja, hogy partnerei minden versenyre biztosítani tudják-e a szükséges anyagi hátteret. A TBR nagymértékben hozzájárul az ifjonc versenyzéséhez, és a pénzügyi hozzájáruláson kívül megpróbálnak neki minden segítséget megadni a tanuláshoz, a versenykilométerek gyűjtéséhez, a pályák megismeréséhez, azaz mindahhoz, hogy minél jobb versenyző válhasson belőle.

Bútor Róbert: „A tehetséget illetően a fiatalok közül talán ő a legkiemelkedőbb, az alapdolgok nagyon rendben vannak Martinnál, és megvan benne a megfelelő alázat. Bízom benne, hogy mindkét fél pozitívan fogja megélni ezt a kapcsolatot és sikerül kinevelnünk egy igazi fiatal utánpótlás egységet, amiből sajnos nagyon kevés van ma az országban.”

Túl van a TBR Racing csapata az első aszfaltos teszten, ahol nem csupán Bútor Róbert próbálgatta az új Mitsubishit, de már Demjén Martin is 50 km-t autózott a C2-essel. Gyorsan megbarátkozott a kocsival, melyhez megkapta a tavalyi évben tökéletesített beállításokat, ami maximálisan megfelelt az ő vezetési stílusának is. Az autót nem kellett állítani a teszt során, nagyon-nagyon semleges és kiváló a viselkedése, így már csak Martinnak kellett az elsőkerék hajtásra, szekvenciális váltóra, és magára a típusra ráállnia. A teszt eleje az ismerkedéssel telt, amikor még picit durvák voltak Martin mozdulatai, túltámadta a kanyarokat és ezért túlhasználta a gumikat, de elég gyorsan ment az összeszokás.

Bútor Róbert: „10-15 km megtétele után vittem egy kört, megmutattam neki, én hogyan képzelem az autózást a C2- essel, hogyan mennék az ő helyében. Természetesen elmondtam neki is, hogy ez nem erőszak, csak segíteni próbálok, és egyáltalán nem akarom ráerőltetni az én stílusomat, mert nem biztos, hogy az a jó stílus.”

A „jobb 1-es” megfigyelés után Martin megpróbálta alkalmazni a kapott instrukciókat, és saját bevallása szerint is sokkal gyorsabb lett, sokkal pontosabban tudott ezt követően autózni. Az első teszt pozitívan zárult, a probléma itt is az elmaradt Eger Rallye-nak köszönhető, hiszen egyelőre nem látható, hogy a többiekhez képest - időeredményben - hová lenne ez elég. Az első futamig marad a találgatás, a visszaigazolás majd csak azt követően érkezik.
A csapat következő murva tesztjére is együtt készül a két páros, ahol ugyanilyen koncepcióval vágnak neki a murvás gyakorlásnak. A C2-eshez megvannak a tavalyi beállítások, így a hangsúly ott is azon lesz, hogy Martin tanulja az autót és alkalmazkodjon a murvához.
Nagyon várja már a csapat az első futamot, szeretnék már megkapni a visszajelzéseket, vajon mennyire volt eredményes a felkészülés, a tesztelés.

Forrás: TBR

biggy

2012. április 12.

>>>>>>>> Az első lépések és az első élmények

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek