2019. augusztus 19.
Évadnyitó, győzelemmel!

Győzelemmel kezdte az évet Szilágyi Jani és Csányi Botond a Horvát Nyílt Nemzetközi Bajnokság nyitófutamán Kumrovecben. Az újdonsült páros bemutatkozása jól sikerült, mindvégig magabiztosan vezették a versenyt és végül megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Bár a tavaly sikerrel debütáló kumroveci évadnyitó futam idén is csak feles szorzóval és 42 km gyorsasági szakasszal várta a versenyzőket, a két pálya, köztük egy új 7,77 km-es szakasz, komoly kihívással kecsegtette az indulókat. A remek szervezésnek köszönhetően az egynapos programba minden belefért. A délelőtt az átvételekkel és pályabejárással telt, majd a rajtceremóniát követően hat gyorsasági várt a mezőnyre, délután 5 órakor pedig már a céldobogón ünnepelhettek a győztesek. Janiék nem bíztak semmit a véletlenre, magabiztosan teljesítették az első gyorsaságit, négy másodpercet adva Sebaljéknak, akik ráadásul korai rajt miatt 10 másodperc büntetést is kaptak. A kettes gyors is jól sikerült, bár Pulićék megérezték a lehetőséget és a címvédő páros hibáját kihasználva belehúztak, Janiék így is két másodperccel gyorsabbak voltak náluk. Körvonalazódtak az erőviszonyok, 7,6 másodperces előny birtokában vághattak neki a második körnek. Ezt a harmadik gyorson sikerült megduplázni, 6,6 másodpercet gyorsulva az első időhöz viszonyítva és a negyedik gyorson is 3 másodpercet javítottak önmagukhoz képest. Sebaljék továbbra is gyengélkedtek, több mint fél perc hátránnyal álltak a harmadik helyen, így Pulićék is magabiztosan őrizték a második pozíciót 21,7 másodperccel a magyar páros mögött. A harmadik körnek a biztos előny tudatában vághattak neki, innen már csak elveszíteni lehetett a győzelmet. Némileg óvatosabban, bár az 5-ös gyorsot így is megnyerve folytatták és végül előnyüket megőrizve állhattak fel a dobogó tetejére.

Szilágyi Jani: Tavaly az utolsó verseny Porečben nagy fiaskó volt számomra, ott semmi nem jött össze és elúszott a bajnoki cím. Most mindent háromszor ellenőriztünk, nagyon odafigyelve a kocsi felkészítésére. A taktika, amit elterveztünk most hibátlanul működött. Előző évben nagyon sokat csúszkáltunk ezen a pályán, nagyon poros és felhordásos volt, ezért most előre nullás, hátulra pedig még lágyabb keverékű gumit tettünk fel, hogy melegedjen a hátulja és ne csúszkáljon. Ez bejött, sikerült vele meglepnünk az ellenfeleket és aránylag jó időket tudtunk autózni, amivel mindjárt az elején megléptünk a mezőnytől. Az autó szinte hibátlanul viselkedett végig, egy nagyon pici hajtás problémánk volt ugyan, de ez nem befolyásolta számottevően a vezethetőséget. Botond nagyon jól teljesített, nagyon jó ritmusban adta vissza az információkat, pedig bedobtuk a mélyvízbe, ezeken a pályákon nem volt egyszerű dolga végignavigálni. A csapat is hibátlanul végezte a feladatát, szerencsére komoly dolguk most nem akadt.
Az évadnyitó versenyt megnyerni mindig különösen jó érzés, tavaly is nagy lendületet adott ez a további sikerekhez. Próbálunk a következő versenyre is ilyen precízen felkészülni, hogy a maximális teljesítményt nyújthassuk egész évben.

Csányi Botond: Fantasztikus verseny volt! Életem első abszolút győzelmét sikerült elérnem Janival. Úgy gondolom, sikerült nagyszerűen felkészülnünk, precízen feldolgoztuk a pályákat, és amit elterveztünk azt pontosan meg is valósítottuk, kezdve a pályabejárástól a gumiválasztáson át, az üzemanyag kiszámolásig. Varázslatos helyeken mehettünk, nagyszerű vonalvezetéssel. Nagyon technikásak ezek a gyorsaságik, szinte kanyarból kanyarba esik be az autó. A magyar pályákkal össze sem lehet hasonlítani, itt felnézni sincs idő, folyamatosan kell mondani az információkat. Rengeteg bukkanó volt, amikre nagyon oda kellett figyelni, mert hamar az árokban lehetett kikötni. Az első gyorsaságitól kezdve vezettünk a versenyt, ami számomra plusz terhet is jelentett, mivel sosem mentem még abszolút első helyen. Megpróbáltam az ígért 150%-on teljesíteni, hogy Janinak csak a vezetésre kelljen figyelnie. Az autó fantasztikus volt, nagyon precízen fel lett készítve, így műszaki hiba nélkül teljesítettük a futamot. A rendezés első osztályú, 15 perces szervizekkel, emiatt szinte folyamatosan az autóban ültünk. Nagyon várom a következő versenyt, remélem ott is szép eredményeket fogunk elérni.

Képek és belső felvételek: www.veszpremautosport.hu

Köszönet támogatóinknak: Corwell, AVIA, BIG POWER, BOHU s.r.o., Bökény Patika, Diamond Contact Kft., Gerdenics Közmű,- Út és Mélyépítés, Hosszú és Tsa. Kft., IMC s.r.o., L.K.Quality, PHARMA-NAME s.r.o., PLC LOGICALS s.r.o., TŐZSÉR-MED Kft., Transdanubio'96 Kft.

Forrás: AK Delta Sport

biggy

2012. április 04.

>>>>>>>> Új év, új csapat!
>>>>>>>> Szilágyi Jani horvát színekben!

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek