2019. oktober 13.
Matók Ádámék bemutatkoztak

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Matók Ádám – Szabó K. Tián rally versenyző páros közös évadnyitó sajtótájékoztatót tartott Székesfehérváron, a Városház téren található Pátria kávézóban.
„A Bajnokok Városa nemcsak a csapatsportok városa, itt az ideje, hogy a technikai sport is megjelenjen a palettán” kezdte beszédét Mészáros Attila, Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a város címerét is viselő autóval versenyez idén Matók Ádám és Szabó K. Tián rally versenyző páros. Ádám született fehérváriként büszke rá, hogy az országos bajnokságban és a külföldi versenyeken a várost is képviselheti. Mindezt egy fehérvári csapat, a Tobak Team Hungary színeiben. A 22 éves fiatalember elmondta, ő az autóversenyzésben is óriási szerepet tulajdonít a csapatnak, hiszen támogatói, patrónusai szakmai és emberi segítsége nélkül nem járhatta volna végig a ranglétrát. Matók Ádám a magyar mezőny talán legfiatalabb versenyzője, aki nem titkolta, célja, hogy a rutinos navigátorával, Tiánnal a kategória bajnoki címet célozza meg. Tián elmondása szerint erre minden esély megvan, hiszen Ádám olyat tud, amelyet csak igen kevesen. A fiatal pilóta érett gondolkodását az is jelzi, hogy saját kezdeményezésű "Teljes gázzal a zöldért!" Green Rally környezetvédelmi programja kiemelt figyelmet kap majd a – reméljük hosszú éveket átívelő – pályafutás során. A sajtótájékoztatót követően a Városháza téren bárki beülhetett, és testközelből szemlélhette meg Ádámék versenyautóját.

Matók Ádám: „Nagy megtiszteltetés, hogy Székesfehérvár városa a jövőben mögöttem áll, és itt lehetek, de ez a csapatom érdeme is. Amikor elkezdtem a rallyt nem gondoltam volna, hogy az álmom valóra válik és egyszer valódi autóversenyző leszek. Mostanra kezdem elhinni, hogy az lehetek. Autóversenyzővé válik az ember, ami egy nagyon hosszú folyamat. Ebben a sportban a tapasztalatnak és a rutinnak hatalmas szerepe van. Ez az időszak jön most az én életemben. Továbbiakban is csak a győzelem motivál engem, hiszen az igazi versenyzők sosem lehetnek elégedettek a második hellyel. Igaz, nálam sokkal tapasztaltabb pilóták Ellen fogok versenyezni, de úgy gondolom, hogy én és a Tián, és a csapat mögöttem képesek lehetünk együtt megmutatni, hogy igenis van helyünk a nagyok között. Azon az úton amin eljutottam idáig nagyon sok szerepe volt az édesapámnak mert mindig ő vitte a hátán a csapatot és persze édesanyámnak. Tobak Zolinak, hogy az elejétől kezdve igyekezett átadni a tudását, Vinoczai Attilának, aki rengeteget segített a jobb 1-ből, Lévai Feriék és a szerelőim pedig mindig hibátlan autót tettek alám. Az Ő közös munkájuk, hogy én elindulhatok ezen az úton, amit majd a bajnoki címekkel szeretnék nekik meghálálni. Célom, hogy székesfehérvár jó hírnevét keltsük, népszerüsítsük ezt a várost. Remélem, egyszer büszke lehet rám a város, es részese lehetek ennek a munkának, és a nemzetközi porondon még büszkébben viselhetem az autómon a város nevét és címerét. Vallom, soha nem szabad elfelejteni honnan jövünk, és kik azok, akik az utamon segítettek.”

Szabó K. Tián, navigátor: „Tobak Zoli egy évig győzködött, hogy üljek be Ádám mellé és legyünk egy csapat. Én már a visszavonulással kacérkodtam, de egyből meggondoltam magam, amikor megláttam milyen stílusban vezet Ádám, hogyan gondolkodik. Egyből megtaláltuk a hangot, és kétségem sincs felőle, hogy sikeresek leszünk, felvesszük a versenyt a mezőnyben. Jó az autó, szuper a csapat, innentől csak versenyek kellenek, ahol nyerhetünk.”

Pálfai Károly, menedzser: „Ádám fiatalságával, érettségével, alázatával és versenyzői képességeivel a sportág arcaként is eladható, így nagy jövő előtt álló sportembernek tekintjük. Mi mindent megteszünk a jövőben, hogy megkapja a csapat azt a hátteret, amellyel akár a magyar, akár a nemzetközi porondon is maradandót alkothatunk. Tián, Tobak Zoli, Lévai Ferenc szervizcsapata pedig egytől egyig odateszi magát, hogy a kitűzött célok megvalósuljanak. Úgy érzem, ütős csapat állt össze. Remélem, hogy a hazai támogatók és partnerek is meglátják Ádámban a lehetőséget, eladhatóságot, és értéket, és sikerül olyan cégeket magunk mellé állítani, akikkel hosszútávon, egy komoly stratégia mentén menetelhetünk a sikerek felé.”

Ferencz Róbert, menedzser „Egy sportolónak nem csak tehetségesnek kell lennie, hanem közkedveltnek is, hiszen a sport is a szurkolókból, illetve a támogatókból él. Az ismertségnek több útja is lehet, mi azt az utat választottuk, hogy komoly, értéket közvetítő programokhoz adjuk a nevünket. Ezért is tartjuk fontosnak a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) véradásra buzdító kezdeményezését, vagy az Ádám és a Megaphone TPM által indított „Teljes gázzal a zöldért” – Green Rally programot.”

„Teljes Gázzal a Zöldért” Green Rally Program
Útjára indul a „Teljes Gázzal a Zöldért – Green Rally program is, amely a jövőben egy kompenzáción alapuló környezetvédelmi program, civil szerveződés lesz az autósport, rally szerelmesei részvételével. Célja, hogy a fiatal korosztály bevonásával megismertessék és testközelbe hozzák az alternatív és innovatív környezetvédelmi megoldásokat azokkal, akik szeretnének tenni a környezet védelméért, de nem igazán tudják, hogy hogyan fogjanak hozzá.

A programhoz örömmel csatlakozó Erdei Zsolt Baráti Kör Mendén, április 22-én a Föld Napja alkalmából már egy jelképes faültetésel csatlakozik a programhoz, amellyel kezdetét is veszi az országos turné sorozat. A program egyik médiatámogatója, a Sporttime Magazin pedig elkötelezett környezetvédő médiumként előfizetéses akciót is indít majd a program számára.

Matók Ádám, a program alapítója: „Nagypapám erdőmérnök volt, így a természet szeretete családi kötődésből ered. A mi korosztályunknak már igenis fontos kell legyen a környezetvédelem, ugyanakkor nem csak beszélni kell róla, hanem csinálni is. Bízom benne, hogy a mi programunkhoz sokan kapcsolódnak majd, és valóban sikerül tevőlegeset alkotni a környezetvédelem területén. Senki nem fog már szekérre szállni a környezetvédelem jegyében, de bárki tehet a maga szintjén, hogy kompenzálja a szennyezést, károsanyag-kibocsátást. Az akcióba sok minden belefér majd a faültetéstől, parkosításon át egészen az energia-újrahasznosításig. Már többen jelezték, hogy csatlakoznának a kezdeményezéshez, aminek nagyon örülünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az autósportot kedvelő vagy űző emberek – akiket sokszor vélt vagy valós támadás ér a környezetszennyezés ügyében – igenis képesek összefogni, és együttes erővel tenni egy társadalmi ügy érdekében. Nyitott ajtókkal várjuk azon szervezeteket, akik szeretnének csatlakozni a programunkhoz.”

Forrás: Megaphone TPM

biggy

2012. március 22.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek