2019. oktober 13.
Sikeres főpróba

Balázs Öcsi – Bercsényi László
(Mitsubishi Evo IX)

Nem szokványos módon nyitotta az évet a csapat, hiszen az első verseny ezúttal nem Balogh Janinak jutott, hanem hosszú kihagyás után újra Balázs Öcsi versenyzett a Mitsubishivel. Teszt helyett rögtön egy versenyen melegítették be az autót a 2012-es évre, mégpedig a BAZ Megyei Rallye Sprint Bajnokság első fordulóján. A parasznyai pálya ismerős lehet a korábbi évek ORB futamáról, ahol most a sprintes mezőny teljesítette a 8 km-es gyorsaságit, négy alkalommal.

A hosszú szünet alatt sem kopott meg a vezetési tudása Öcsinek, így nem csupán a közönséget szórakoztatta, de az abszolút első helyezést is megszerezte. Navigátora is régről lehet ismerős a szurkolóknak, hiszen anno Bercsényi Lászlóval kezdte meg első osztálybeli pályafutását.

Balázs Öcsi: „A 2008-as Nyirád Rallye óta mindössze két Waldviertel Rallye-n indultam, 2009-ben és 2010-ben. Az utóbbi években inkább csak a háttérben maradva foglalkoztam az autósporttal, nem jutott idő a versenyzésre, így tényleg azt mondhatom, hogy jó volt újra versenyautóban ülni, ráadásul jobban ment, mint vártam! Új beállításokat próbáltunk az autóhoz, nagyon jól vezethető volt vele a kocsi, talán még nem is mentem soha ilyen jól kezelhető autóval. Már a verseny elején úgy tudtam menni, mint máskor csak a vége felé szoktam. Jó volt ez az Eger Rallye előtti „főpróba”, de nagyon elfáradtam!”

Szanszló Attila (csapatvezető): „Szerintem elég jól ment Öcsi, talán az első és második gyorson a legjobban. Kívülről is jónak tűnt, a gumiválasztás is jól sikerült, és az időeredmények is ezt mutatták. Bár ez nem egy rallye1-es futam volt, így nincs igazán mihez viszonyítani, hiszen itt nem a Mitsubishiktől zsúfolt a mezőny, de örülünk, hogy az első helyen végzett!”

A csapat két Mitsubishije közül az egyik már biztosan ott lesz az egri rajtnál, hiszen az idei évben is a Balogh János – Holczer Dániel páros versenyzik majd vele az Országos Rallye Bajnokságban. Hamarosan az igazi tesztelést is megkezdi a csapat, hiszen Jani az egri futam előtt két napot szeretne szánni a „bemelegítésre”, az autó legjobb beállításainak megtalálására, és arra, hogy a kisebb kihagyás után visszaszokjon az autóhoz.

Reméljük ez nem csupán egy kezdeti siker volt a csapat számára, hanem Balogh Janiék is folytatni tudják ezt a sorozatot, és eredményesen szerepelnek március végén Egerben!

biggy
2012. március 19.


...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek