2019. oktober 13.
Érdiék kipróbálták a denevér-pózt

Nem sok babér termett a magyar párosnak a Mexikó rali pénteki napján

„Ez nem a mi napunk volt” – fakadt ki pénteken este Ifjabb Érdi Tibor, miután kiderült, hogy 12 gyorsasági szakaszt követően az Érdi Rallye Team párosa – Táborszki Attila navigálásával – mindössze a 24. helyen áll a Mexikó rali abszolút rangsorában.

Pedig a pénteki első két gyorsaságin még minden rendben volt, leszámítva azt a tényt, hogy a kemény murvás pályák szinte lecsiszolták a gumikat, emiatt a fiúk úgy döntöttek: nem várják meg a negyedik szakasz után esedékes szervizt, hanem még a második pályát követő etapon felrakták a magukkal vitt két tartalék abroncsot a Mitsubishi Lancer EVO X-esre.

A gumicsere jelentőségét azonban később már nem lehetett megítélni, mivel a harmadik szakaszon Érdiék beestek az árokba. A kicsúszást nem defekt okozta, a pilóta utólag elismerte: vezetői hiba történt. „Sajnos, egy szűk derékszögű kanyarban a kelleténél egy kicsit szélesebben vettük a fordulót, és nagyjából 5 kilométeres sebességnél egyszerűen lebillentünk az útról” – elevenítette fel a történteket Érdi Tibor. Az eset a lehető legrosszabb helyen történt, mivel a pálya szélén egy három méter mély gödör húzódott, így a Mitsubishi az alacsony sebesség ellenére belezuhant az árokba.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem az autónak, sem a benne ülőknek nem esett baja, ugyanakkor Érdi Tibor elmondta: a Mitsubishi a tetején landolt, így versenyzői karrierje során először kipróbálhatta, milyen érzés denevér-pózban, fejjel lefelé lógva várni a felmentő sereget. Mivel a baleset helyszínén nézők is álltak, a segítségükkel visszafordították az autót, majd több mint hét perc hátrányt összeszedve a mezőny után eredtek. A gyorsasági szakasz után persze akadt némi rámolnivaló a bukfencező kocsiban.

Érdi Tibor elmondta, hogy a pénteki nap hátralévő része sem volt problémamentes, így például kaptak egy defektet az út szélén állva (a meleg levegő kilőtte a szelepet a felniből), de jutott egy defekt az egyik gyorsaságira is. Ez utóbbinak az okát a pilóta sem tudja, az biztos, hogy nem mentek neki semminek. Nem úgy mint az utolsó szakaszon, ahol „megkóstolták” a gumifalat.

„A pénteki napon hibát hibára halmoztunk – akadt közte vezetői és műszaki is – így szombatra nagyon össze kell kapnunk magunkat, hogy az abszolút rangsorban feljebb kúszhassunk. A verseny hátralévő részét megpróbáljuk hibamentesen teljesíteni, ami nem lesz könnyű, tekintettel arra, hogy a Mexikó ralinak még hátravan a java” – zárta a pénteki értékelést Érdi Tibor.

Forrás: Érdi Rallye Team

biggy

2012. március 10.

>>>>>>>> Levegő után kapkod a magyar pilóta

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek