2019. oktober 13.
Mikko nyert

Mikko Hirvonen megcsinálta. A következő szezonban is egy gyári csapat pilótája lesz a finn. A Ford ma jelentette be, hogy szerződteti.

A gyári Ford csapat új pilótája Mikko Hirvonen lesz. A finn ma írta alá három évre szóló szerződését, és ezzel Marcus Grönholm csapattársa lett. "Egy álom vált valóra számomra" - örült Mikko, aki már a 2003-as világbajnokságban is versenyzett a kékeknek. "Sokat tanultam az elmúlt három évben, és most ezt szeretném kamatoztatni. Már alig várom, hogy az új Focus WRC06-ban ülhessek, és a régi kollégáimmal dolgozhassak együtt." A Subaru gyári csapatából átlagos teljesítménye miatt hamar távoznia kellett, és ezek után az idei szezonban egy privát Ford Focussal versenyzett. Már Szardínián is csillogtatta tudását, de egy technikai hiba miatt kiesett. A csúcsot a spanyol világbajnoki futam jelentett, ahol első dobogós helyét ünnepelhette.

"Talán nincs is olyan, akire ne tett volna mély benyomást Mikko idei teljesítménye" - dícséri Malcolm Wilson új védencét. "Az eltelt három évben sok tapasztalatot gyűjtött, és megérett arra, hogy felálljon a világbajnokság következő lépcsőfokára.
A Ford csapat kiadó versenyzői posztjára vonatkozó döntés az utóbbi hetekben drámai fordulatokat vett. Először Malcolm Wilson kijelentette, hogy még öt név szerepel a listáján, utána röviddel az ausztráliai finálé előtt, hogy Markko Märtin és Mikko Hirvonen között fog dönteni. Végül Mikkora esett a választás, és Märtinnek kevés ideje maradt, hogy versenyképes kocsit találjon a 2006-os szezonra. Ugyanebben a cipőben jár a két volt Ford pilóta Toni Gardemeister és Roman Kresta is.

Forrás: www.rallye-magazin.de

2005. november 18.

>>>>>>>> Markko vagy Mikko?

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek