2019. oktober 13.
Elhunyt Janusz Kulig

Gyászol a lengyel rallyesport: pénteken este egy közlekedési baleset során 34 éves korában elhunyt a korábbi háromszoros lengyel bajnok, Janusz Kulig.

A baleset a Krakkó melletti Bochnia közelében történt, ahol Kulig egy vasúti átjárón szeretett volna áthaladni Fiat Stilojával, azonban az érkező vonat elgázolta, és sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egyelőre tisztázatlan, hogy miért nem voltak leeresztve a sorompó rúdjai.

A tehetséges lengyel pilótára 1998-ban figyeltek fel, amikor egy Renault Megane Maxival bajnoki címet szerzett az erősebb összkerékhajtású autók előtt. Ezt később két további győzelem követte, már Ford Focus WRC-vel. 2002-ben az európabajnoki versenysorozaton a második helyet szerezte meg Renato Travaglia mögött. 2003-ban a rallye VB PCWRC bajnokságában indult egy Mitsubishivel. Itt a német és a korzikai futamon elért harmadik illetve negyedik hellyel tette le a névjegyét.

Az idei szezonban Kulig visszatérését tervezte a lengyel bajnokságba, a WRC tiltás miatt egy Procar Fiat Punto S1600-al. Tervben volt továbbá az EB sorozat is, ahol Bruno Thiry és Renato Travaglia ellen szerette volna megméretni magát. Sajnos ez azonban már sohasem teljesülhet...

Forrás: www.rallye-magazin.de

2004. február 14.

>>>>>>>> Janus Kulig by WRC1

...Legfrissebb hírek
A miskolci csata videója

A videó Full HD 1080p felbontással...

Eger Rally 2015 HD mozi

A videó Full HD 1080p felbontással...

A Mokka „új ruhája” és egyéb újdonságok Szalayék háza tájáról

Szalay Balázs és Bunkoczi László kedden...

Back to Dakar

Ezzel a szlogennel tartotta tegnap sajtótájékoztatóját...

Több szerencse kell

- Túl egy befejezett versenyen, ami...

Továbbra is a bajnoki cím a cél

- Veszprém Rally nem jól indult...


© 1997-2014 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek