2018. december 14.


Botka Endrével beszélgettemMint tapasztalhattátok, kissé „elhanyagoltam” a szokásos év eleji, szezonnyitó beszélgetéseket, interjúkat. Ennek egyik jelentős oka volt a sok bizonytalanság. Épp a mai nap legfrissebb híre okán azonban nem halogathattam tovább, hogy a Szakág Vezetőjének szegezzem kérdéseimet.


- Azt hallom, hogy mégsem lesz Eger Rally.

- Abban az időpontban nem lesz – pontosított Botka Endre.

- Ez a kettő nem ugyanaz, valóban. Ezek szerint lehet Eger csak máskor?

- Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy amely anyagi feltételeket sikerült megteremtenünk az Eger Rally-val kapcsolatosan, azokat bevethessük, és az Eger Rally eredeti rendezőjével karöltve egy más időpontra áthelyezve megpróbáljuk megrendezni az Eger Rally-t. Ez az új időpont a Bükfürdő rally időpontja lenne, ami azért is lehetséges, mert annak rendezője, Markó Tibi nemrégiben egy nagyon súlyos operáción esett át, és bár nagyon szeretné megrendezni a futamát, vélhetően szüksége lenne egy kis plusz időre, mivel most még nem hadra fogható.

- Ha Eger lenne Bük idejében, mikor lenne Bükfürdő Rally?

- Büköt áttennénk október végére, és akkor maradna a 6 fordulós magyar bajnokság. Úgy érzem, ezt mindenképpen teljesíteni kell, és azt a hatalmas nagy összefogást, amit Eger Rally előtt, annak kapcsán felajánlottak illetve kézzel foghatóan megkaptunk, azt ki kell használni, és Eger Rally-t egy új időpontban meg kell rendezni.

- Ha jól veszem ki a szavaidből, a többi verseny biztonságban van. Így van?

- Felhívtam a többi verseny rendezőjét, akik biztosítottak arról, hogy meg akarják és meg is fogják tudni rendezni ezeket a versenyeket.

- A versenyek másik fontos résztvevőiről is kérdeznélek, és a szokásos év eleji kérdésemet szegezném neked: Hány licence van idén?

- Ezt pontosan meg tudom mondani: 270 licence-et írtam alá tegnap, ez 135 párost jelent.

- Ez mindenestül ennyi, összesen 1., 2. és historic...?

- Igen.

- Lehet tudni, hogy ebből mennyi az első osztály?

- Azt mondanám, hogy olyan 100 biztos... Ehhez még azt kell tudni, hogy a versenyzőink elég lusták, s hát a versenyig van még idő, azt hiszem, ez fog még feljebb kúszni. A tavalyi évhez képest 50% van csak beadva, és ez persze befolyásolja a rendezők anyagi bizonytalanságát is a versennyel kapcsolatosan.

- Megítélésed szerint akkor bízhatunk az idei bajnokságban?

- Én mindent elkövetek. Most egy válságstábba összehívtam az összes első osztályú rendezőt, leülünk, és egy nagyon komoly tárgyalást szeretnék kezdeményezni, amikor mindenkinek be kell dobnia magát, félre kell tennie az önös érdekeit, sértettségeit, és közösen egy új irányt kell megjelölnünk, ahol ezeket a dolgokat sokkal gyorsabban és sokkal könnyebben le tudjuk reagálni, hogy olyan, mint most, ne történhessen mégegyszer, mert ez nem tesz jót a sportunknak.


© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek