2018. december 16.


Hadik a dobogó második helyénAradon Hadik Andrásék állhattak fel a céldobogón a képzeletbeli második fokra. Természetesen őt is faggattam kicsit a mögöttük álló hétvégéről.


- Hogy érezted magad a mögötted álló versenyhétvégén? Merthogy sikeres volt, azt leszögezhetjük. :o)

- Igen, és nagyon örülünk is a második helyezésnek. Sokat teszteltünk murvára, mert nagyon kevés tapasztalatunk volt. Eddig mindig úgy éreztem, hogy jók voltak a beállítások, de valahogy versenyen nem úgy jött ki. Most sok beállítást nagyon megváltoztattam, olyan volt, mintha egy teljesen másik autóban ültünk volna, és úgy gondolom, hogy tudtunk is most gyorsak lenni.

- Mi mindent változtattál meg?

- Az első difin változtattunk, meg egy másik hajtásprogrammal mentem, és ez szenzációsan jó volt. Korábban néha nem tudtam bekanyarodni, most nem voltak ilyen problémáink. De azt el kell mondanom, hogy nagyon nehéz verseny volt, hiszen háromszor lehetett csak előtte végig menni a pályákon, ami elég nagy nehézséget jelentett. Látszott is, hiszen volt olyan gyorsasági, amelyiken a második körre kilométerenként több másodpercet is javultunk. Ez azért Magyarországon nem szokott így történni.

- De számodra azért az nem idegen, hogy ismeretlen pályákat háromból kell felírni...

- Igen, ezzel is szerencsénk volt, mert bár idén nem, de tavaly és tavaly előtt már sokat mentem külföldön, ahol találkoztam már ilyen szituációval. Itt nagyon kijön, hogy mennyire van összeszokva a versenyzőpáros, és nagyon nagy szerepe volt a navigátoroknak, hiszen ezeket a pályákat nem lehetett megjegyezni. Itt navigátorból kellett versenyezni, nem lehetett megjegyezni, melyik kanyar után mi jön, és meg kellett bíznunk saját magunkban is, hogy olyan kanyarok jönnek, olyan erősségűek, amit a navigátor mond, mert jól írtuk fel a pályát.

- De megvan a munka gyümölcse, hiszen a dobogó második fokán álltok. Tudsz örülni, vagy már a következő feladatra koncentrálsz?

- Persze örülünk. :o) Ezzel az eredménnyel eléggé felzárkóztunk a többiekhez, úgyhogy vasárnap hazajöttünk – szombaton későn volt a cél, éjfélkörül pedig a díjkiosztó – hétfő óta pedig már a Mecsek Rally-ra készülünk, hiszen ez a bajnokság még nem zárult le, elég nagy tétje lesz számunkra ennek a futamnak.

- Most, hogy megtaláltátok a beállításokat, vissza aszfaltra a murváról...

- Igaz, de aszfalton eddig is elég jól tudtuk kezelni az autót, és a mostani tapasztalatok alapján majd itt is megpróbálunk új beállításokat. Remélem, segít majd, és Mecsek Rally-n is elöl fogunk végezni.


>>>>>>>> Arad után Janikával beszélgettem
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek