2018. december 16.


Szezon nyitányhoz közeledvén...Rövidesen rajtol Eger és ezzel a tejes honi rally szezon, úgy tűnik, sok még a kérdőjel a versenyzők körében...


Bár vannak, akik már sikerekről, teljes szezonról tudtak beszámolni – kapcsolódó interjúinkat olvashattátok már lapunkon – sokan kértek még időt a nyilatkozatra, mert még kissé bizonytalanul állnak dolgaik. Akiből egy kis infót is sikerült kiszednem, azt azért megosztom Veletek is.

Benik Balázs

- Hogy tervezed az idei évedet?

- Az idei évet még mindenképpen ki szeretném hagyni, csak két-három versenyen tervezek indulást, azt sem az év elején. A szeptemberi pécsi futamot semmiképpen nem szeretném elszalasztani, ott mindenképpen szeretnék ott lenni. De az, hogy milyen autóval, még képlékeny, R4, S2000-es, még nem tudom, mi lesz, de azt gondolom, hogy nem a legdrágább autó lesz feltétlenül a leggyorsabb.

- Mit gondolsz az új MNASZ vezetésről?

- Most egy olyan MNASZ elnökség van, akiket a magam részéről teljes mellszélességgel támogattam, és akik, úgy érzem, jót fognak tenni a magyar rally sportnak is.

Pálinkás Zsolt

- Mire számíthatunk Tőled az idei évben? Mész? Mivel és mennyit?

- Teljes szezont megyünk Lacival az idei évben a magyar rally bajnokságban, mégpedig a Takács Motorsporttól bérelt Renault Clio R3-mal, amivel tavaly Kőváry Barna ment.

- Miért pont ez az autó lett a befutó?

- A tavalyi évben kipróbáltuk a San Remo Rally-n, és nagyon jó tapasztalataim voltak az autóval, nagyon tetszett, anyagi megfontolásból is jó választás, és Takács Attiláék is nagyon jó csapatnak tűnnek, úgyhogy jó lesz az egész így egyben. Mivel mentünk már az autóval, szezon eleji nagy tesztre nem is lesz szükség, a versenyek előtt kisebb teszteken fogjuk mindig kipróbálni az autót.

- Van valami célkitűzés az idei évre?

- Mindenféleképpen szeretnénk megőrizni a bajnoki címet R3-ban, ami nem lesz könnyű, hiszen jön Menya is a Bútor Robi féle autóval, úgy tudom, Szíjj Zsolt is R3-ba jön... Jó erős mezőny lesz most.

- Mit vársz az új MNASZ vezetéstől?

- Stabil és kiszámítható vezetést, aki jól fogja működtetni az MNASZ-t, és természetesen a rally-soknak is előnyükre fog válni az új vezetés, gondolok itt például a természetvédőkkel folytatott sikeres együttműködésre, ezáltal új pályák legyenek... Azt várom, hogy az autósportot segítsék.

Kazár Miki

- Mesélj egy kicsit! Menyire körvonalazódott már az idei szezonod? Leszel-e, mivel, hány versenyt, kivel?

- Teljes bajnokságot tervezünk, mégpedig azzal az autóval, amivel láthattatok a Mikulás- és a Szilveszter Rally-n. Ez egy olyan EVO IX-es, amivel csak én fogok menni, így béreltem ki. Összeállítottunk egy nagyon jó és nagyon jó hangulatú szervizcsapatot.

- Vannak kitűzött célok? Vannak konkrét terveitek?

- Minél jobb eredményt szeretnénk elérni. Próbálunk majd a lehető legtöbbet kihozni magunkból.

- Tudnád ezt számszerűsíteni?

- Mivel végre nem kell egy négyszer drágább autóval összehasonlítani magunkat, ezért az N csoport elejében szeretnénk menni. Ennek érdekében nagyon sok mindent megteszünk: próbálunk mentálisan és fizikailag is felkészülni, sportolni, de azt gondolom, más is így van ezzel, úgyhogy nem tudom, az eredmény mi lesz. Majd Egerben elválik... Rengeteg felújításon ment át az autónk, full felújítást kapott, így próbáljuk elkerülni a technikai problémákat. Persze a rally-ban nincs olyan, hogy biztosan megúszod, de nagyon odafigyelünk, mindent megteszünk.

- Időközben az MNASZ élén változások voltak, új Elnökségünk van. Mit vársz Tőlük?

- Borzasztóan örülök, hogy végre a politika is a sport mellé állt, ráadásul egy nagyon komoly sportoló áll az MNASZ élén, aki tudja, hogy lehet elérni sportsikereket, ráadásul beszél angolul, végre. Ideje volt a váltásnak! Remélem, meg fogják szüntetni a sok csimpi-csumpi versenyt, ami volt, mert az nem tesz jót a rally megítélésének, ha kéthetente vannak versenyek, mert az teher az ottani lakosság számára! Elegendő a 6-7-8 első osztályú futam, legyen másodosztály és harmadosztály, és kész... Legyen végre értéke az első osztályú versenyeknek! És persze ne kelljen külföldre mennünk versenyezni, amikor itthon is remek pályák vannak. Ha megyünk, és visszük a pénzünket, akkor pedig ez legyen kölcsönös. Persze vannak olyan rendezők, akik minőségi dolgokat csinálnak, egy pályán csak egyszer megyünk, nem négyszer egy verseny alatt, és nem a pénzről szól a rendezés. Tisztelet Nekik!

- Az idei évben van még egy nagy „project” az életedben, ami cca. a szezonkezdettel egyidejűleg lesz aktuális...

- Igen :o) Áprilisban születik első kisfiam.

Természetesen igyekszünk folytatni a sort, és ismét jelentkezem.


>>>>>>>> Kálmi visszatér a rally-hoz
>>>>>>>> Teljes szezon és változások Herczig Norbiéknál is
>>>>>>>> Örülünk
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek