2018. december 16.


Büki Ernővel beszélgettemMár a decemberi Közgyűlés után szerettem volna Ernővel beszélgetni a történtekről, jövőről.


Akkor azt mondta: Várjunk egy kicsit, és majd beszélgetünk. Vártam, majd a februári rendkívüli közgyűlés után arra gondoltam, ismét próbálkozom, hátha…

- Beszélgetünk?

- Hát persze! Ígérem, rövideket válaszolok, így sokat kérdezhetsz.

- Hogy sikerült a múlt hét végi közgyűlés? Milyen volt a hangulat?

- Határozottan jól! Rövid, pörgős volt. Szerintem a várakozásoknak megfelelően zajlott, ill. történt minden. Hamar eldőlt, felkészültek voltak a Küldöttek, pontosabban jól fel lettek készítve, és ez így van jól. Ez az eredmény már decemberben megszülethetett volna (én hiszem, hogy megszületett volna), ha nem egy diktatórikus fellépéssel indítanak, akkor.

- Mi volt ez?

- Csak együtt az elnökség, csak ha Frank Tamás az elnök, meg szavazati jogot a tiszteletbeli elnöknek. Ezek voltak skandálva, hirdetve, terjesztve. Ha akkor elnökként jelölik Gyulay Zsoltot, szerintem „kajak hosszal nyer” már decemberben. És egyértelmű, hogy a tagság az általa javasolt elnökségi tagokat választotta volna meg.

- Te kire voksoltál?

- Decemberben Frank Tamással jelzett elnökségre. Nekem az a véleményem: volt már annyi sportszakmai elnökségünk, azt szar se történt. Legyen most politikai, azt hátha bejön. Talán tudnak, én bízom benne fognak is tenni az autósportért. A mostani Közgyűlésen nem voksoltam, nem volt képviseleti meghatalmazásom illetve…

- Illetve?

- Ezt hagyjuk, nem akarok erről beszélni. Annyit röviden, hogy volt meghatalmazásom, a Közgyűlés előtt „visszavonódott”. Ez egy picit erkölcsileg bántó volt, de vannak ettől fontosabb dolgok.

- Mit gondolsz a választásokról, a végeredményről?

- Tök jó! Hajrá, lehet és kell is dolgozni! Nekem személy szerint Gyulay Zsolt személye üdvözítő. Szerintem most Ő lehet a „Békenagykövete” az MNASZ-nek. Kívánom, hogy mielőbb tudjon konszenzust teremteni! Hiteles ember, ezt a kapott szavazatok száma is mutatja. Ja, és korombeli. Örültem, hogy bekerült az elnökségbe Nagy Csaba Pécs város alpolgármestere. Mert tudjuk: Ország gyöngye aranya, legszebb megye Baranya! Jó és sikeres munkát Csaba!

- Hogy látod a folytatást mind az MNASZ, mind az RSB működését tekintve?

- Abban bízom, hogy eljött a megbékélés, kiegyezés ideje. A két TV sorozatot figyelembe véve eddig volt a Jóban-rosszban most jöhet a Barátok közt. 2006 óta folyamatosan „harcoltak” a felek, egy gránáttal sem lehet jobban szétszakítani egy ajtót, mint amennyire széthullott az Autósport Szövetség. Itt már nem két oldal volt, néha már nyóc is. Emberek jöttek-mentek egyik oldalról a másikra, a másikról az egyikre. Gerince válogatja! Azért azt illik megjegyezni, sokan voltak és vannak, akik tényleg a sportért akartak és akarnak tenni.
Nekem a legüdvözítőbb, hogy az a két ember, akik miatt kétfelé váltunk (majd 4-5-6 felé) most végre egy oldalon van.
RSB: Új RSB, fiatalokkal, dinamikával (azért vannak „öregek” is). Korai bármit mondani. Elvégzett munkájuk fogja minősíteni a Bizottságot. Most az elején kell az új elnökséggel közösen lefektetni az irányvonalat, azt hagyni, hadd dolgozzanak.
Bízom benne, hogy Gyurma (Nattán Gyuri) kitart és csinálja, amit elképzelt. Nem egyszerű a dolga, de alkalmas rá.

- Folytatás a Te esetedben? RSB tagság?

- Gyurma megválasztásakor felkért, hogy legyek a Bizottságának tagja (ez jólesett), nem vállaltam, jöjjenek a fiatalok. Megígértem, hogy az elején segítek, amiben tudok. Felkért, hogy a Szabályismereti Vizsgáztatásban vegyek részt, ezt elvállaltam. Voltam elég sokáig Bizottsági tag, jó volt, most már nem érdekel.

- Leszel-e otthonodban, Pécsett, Versenyigazgató az IRC futamon?

- Nem! Ennek két oka van. Nem lehetek, és ami fontosabb nem is akarok! Ne kérdezz! Tudom, mit kérdeznél. Nem vagyok sportbíró, és nem is leszek! Degradál! Az év legfontosabb eseménye az IRC futam lesz, úgy gondolom, hogy ezen a rendezvényen a legtapasztaltabb emberekkel kell dolgozni. Most lehet, hogy seggnyalásnak fog tűnni sokak szemében (ez áll legtávolabb tőlem), de szerintem ezen a versenyen nem lehet más a Versenyigazgató, mint Faluvégi Péter.

- Magadhoz képest elég szűkszavú és mérsékelt vagy.

- Hiszem és vallom, hogy nem mindig jó, ha bővebben próbálod elmondani a miérteket, mert még magyarázkodásnak, köpködésnek ítélik meg.

- Köszönöm a beszélgetést!

- Én vagyok megtisztelve :o)
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek