2018. december 10.


Tóth Imivel beszélgettemMég a díjkiosztón kaptam mikrofonvégre Tóth Imit, őt is faggattam egy kicsit:


- Mesélj, kérlek! Az RSB-vel min dolgoztok, mik az aktuális feladatok, az eddig eltelt időben hova sikerült eljutni, mi vár még Rátok, és mit vártok a februári választásoktól?

- Az RSB-ben a rendezők képviselőjeként vagyok jelen, a rendezők választottak meg. Elkészült a 2011-es versenynaptár, ami néhány időpont módosítással megegyezik az előző RSB versenynaptárával. Végeztünk több felmérést, és a versenyzők igényei alapján 6 futam lesz a magyar bajnokságban. Természetesen megvizsgáljuk majd annak lehetőségét, hogyan tudunk ezen fejleszteni a következő években. Utolsó fázisában van az RVSZ módosítása és pontosítása a nyomdábaadás előtt, de ez még hosszú folyamat. Sok javaslat érkezett versenyzők és rendezők részéről, amiket még megpróbálunk belefogalmazni a 2011-esbe, és készítünk egy 2012-es tervezetet is, melyet szeretnénk továbbfejleszteni. Ezzel utalnék kérdésed utolsó részére is, hiszen ez az RSB hosszú távon szeretne dolgozni, és ha ez önhatalmú választásoktól és pozícióharcoktól függ, akkor sajnos fejet kell hajtanunk, de én örülök neki, hogy összeállt egy olyan RSB, melyet elfogad a tagság, és hagyja őket dolgozni.

- Az RVSZ-szel kapcsolatban mik a legfontosabb változások az idei évben a jelenlegi tervezetben?

- Több változás van, de erről szeretnék majd akkor beszélni, amikor végleges a szöveg. Valójában az RSB legfontosabb feladata az lenne, hogy az előírt szabályokat mindenki egyformán tartsa be. És persze bízunk benne, hogy jó rendezvények és jó versenyek lesznek Magyarországon.

- Milyen módon akarjátok ezt elérni, hogy a versenyek színvonala megfelelő legyen? Komoly ellenőrzések, szankcionálás...?

- Született egy megállapodás a versenyrendezők között, melyben előírtak egy minimum szintet önmaguknak, és hogy ne legyen ettől gyengébb rendezvény akár kilométerben, akár színvonalában. A rendezői liga javaslatára szeretnénk létrehozni egy pályainspekciós bizottságot versenyzői tagsággal, akik a verseny előkészítésében szerepet kapnak, és megpróbáljuk a versenyeket úgy lebonyolítani, hogy az megfeleljen a versenyzőknek, a médiának és a nézőknek is.

- Versenyzel az idei évben terveid szerint?

- Nem gondolkoztam még rajta. Volt már megkeresésem, de nem gondolkodtam még ezen. 2010-ben nagyon nagy élmény volt számomra, hogy a világbajnokságon több futamon is részt vehettem Friciékkel. De nem tudom, fogok-e indulni. Tudod: soha ne mondd, hogy soha…

- Hogy tudod összeegyeztetni? Versenyzői és RSB-s énedet el kell különíteni, vagy ez a két funkció összefér?

- A versenyrendezők azért választottak meg képviselőjüknek, mert bíznak bennem, és én egy olyan független ember vagyok, aki nem rendez versenyt, azért is nem maguk közül választottak, hogy ne minden szentnek maga felé hajoljon a keze. A versenyzés pedig a hobbi.

- Milyen ez a csapat, a mostani RSB? Említetted, hogy sokat dolgoztok, és kívülről is úgy látszik, hogy ez egy olyan csapat, akik szerelmesek ebbe a sportba. Belülről ez milyen? Milyen velük dolgozni?

- Fontos hangsúlyozni, hogy ez a csapat társadalmi munkában végzi tevékenységét, ami jelentős költség megtakarítást eredményez a versenyzők által befizetett tagdíjakból is. De látom a szemükben a lelkesedést, és jó volt résztvenni azon a két szakági napon, ahol a rally2 nyílt szakági napra több mint ötvenen, és a rally1-es nyílt szakági napra közel százan jöttek el a versenyzők közül. Úgy érzem, ők is látják ebben a csapatban a reményt, és próbálnak együtt dolgozni vele, míg a korábbi évek hasonló nyílt szakági rendezvényein nem képviseltették így magukat a versenyzők. Nagyon sok embernek kikértük a véleményét, sokakkal gondolkozunk együtt, majd az idő eldönti, mit sikerül ebből kihozni.

- Ha a szezon végeztével beszélgetnénk, mikor tudnád azt mondani, hogy úgy sikerült a szezon, amire vágytál, amire vágytatok?

- Ha bajnokságok gondmentesen és kellő színvonalon lebonyolódnak. Én már azt is jó eredményként értékelem, hogy január 31-re a rendezők elkészültek a rendezői szerződésekkel, megvan az RVSZ és a versenynaptár, így a bajnokság lebonyolításához minden feltétel adott. Ez azért fontos, és ezt az időpontot terveink szerint szeretnénk majd korábbra is hozni, mert kell, hogy tudjanak tervezni a versenyzők, október végén esetleg már lehessen egy megközelítőleg végleges versenynaptárral kalkulálni.
>>>>>>>> Új ”pilóta” a szakág élén
>>>>>>>> Az év versenyei
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek