2018. december 16.


Asi első helyen a célbanA tegnapi napon végéhez ért az első Büki Rally, mely - mondhatni, már-már szokásosan - ismét az Asi - Pikó Zsuzsi páros győzelmével zárult.


Szokás szerint a céldobogót megelőző utolsó pillanatokban kérdeztük a mezőny néhány versenyzőjét arról, milyen volt számukra ez a futam, hogy érezték magukat.

Asi

- AZ első helyért jöttünk, ez pedig sikerült, úgy tűnik. Nem jellemző rám, de mi hibáztunk, míg Norbi hibátlanul ment végig. A második gyorson hibáztunk, és ezt kihasználva végig a nyakunkon tudott lenni. Jó meccs volt.

- Melyik volt a kedvenc gyorsod, és melyiket utáltad legobban?

- Nincs, nekem mindegyik tetszik. Talán az első napi második gyorsot a nagy sárban veszélyesnek gondoltam.

Herczig Norbi

- Úgy érzem, hogy minden tőlünk telhetőt kihoztunk magunkból, de az autóban biztos, hogy van még, és elképzelhető, hogy a következő murvás versenyünkon egy picivel még gyorsabban tudunk menni. De azt is be kell látni, hogy ezek a pályák nem kedveztek a mi autónknak. Tisztán látszódott, hogy azokon a pályákon, ahol nagyon sokszor olyan végsebességet mentünk, ahol mi leszabályoztunk, letiltáson mentünk több száz, vagy akár 1 kilométeren keresztül is, ott megvertek. De azokon a helyeken, ahol nem kellett ennyit menni végsebességen, ott mi tudtunk jó időket autózni. Az is hozzá tartozik, hogy az extrém időjárási körülmények között, amikor nagy sár és víz volt, tudtunk nagyon jó időket menni. Ott egy kicsit meg is tudtunk ugrani. Utána ahogy száradt föl a pálya, látszott, hogy vesztjük el az előnyünket. Próbáltuk magunkat tartani. Ma is látszódott, hogy a mai első gyorsaságin, amikor vizes, csúszós, saras volt, nagyon jól tudtunk menni. Aztán jöttek azok a gyorsok, ami nem nekünk kedvezett. Ez egy ilyen játék volt, de bízom benne, hogy jövőre Markó Tibi és kicsiny lelkes csapata talál olyan pályákat, ahol egy kicsit több kanyar van, mert ennek itt híján voltunk.

- Csalódott vagy, hogy a nagy meccsből végül nem Te jöttél ki győztesként?

- Nem tudom. Igazából nem az eredmény miatt vagyok csalódott, erről pedig még nem szeretnék beszélni.

Balogh Jani

- Nem vagyok telhetetlen, ha szummázzuk, tényleg jól sikerült, bár lehetett volna jobb is, de az év első murvás futamára vonatkozóan azt mondanám, hogy jól zártunk, jó volt. Picit a Szombathely nekem nem fekszik annyira, és bár furcsán hangozhat, hiszen elég régóta megyek már ezzel a típusú autóval, murván a gumiválasztást azért meg kellett szokni. Most rengeteg tapasztalatot szereztünk. Azt hiszem, az utolsó kör teljesítményére az is rányomta bélyegét, hogy egy picit rosszul választottunk gumit. Szumma-szummárum voltak jó pillanatok a versenyen, jól mentünk, tudtunk stabilan menni, de volt apró műszaki problémánk is, ami ebben a mezőnyben nem fér bele.

- Mi volt ez?

- Eltört a féktárcsánk sajnos, így két gyorsaságin törött bal első féktárcsával kellett jönnünk, és pszichikailag nem kis nyomás, hogy szétrepül vagy nem repül szét... És itt nagy sebességről kell hirtelen nagy fékezéseket csinálni, ami megterheli a fékrendszert, és sajnos benne volt a pakliban, hogy ha az szétrepü, adott esetben be is tud rántani az erdőbe. Erre a verzióra már rá sem mertem gondolni. Óvatoskodtam, tapogatóztunk, aztán az lett a vége, hogy egy pici hátrányt szenvedtünk. De nem volt annyira tetemes, úgyhogy tudtuk tartani a pozíciót.

Janika

- Kicsit bealvósan indult Neked a tegnapi nap...

- Aztán ez rá is nyomta a bélyegét az egész hétvégére. Nem igazán tudtam felvenni a ritmust. Bár tegnap a második körben tudtam gyorsulni elég sokat, de ma az első köröm megint eléggé bealvós volt. Nem tudtam magam felpörgetni erre a versenyre, majd talán a következőre.

- Ennek ellenére látszik némi sérülés az autón. Volt valami kaland, vagy csak normál elhasználódásnak mondanád?

- Az utolsó körben a váltóval volt egy kis gondunk, nem tette vissza a fokozatokat, és átmentünk egy lassítón. Ennyi probléma volt.

- A végét tekintve csalódott vagy?

- Igazából nem vártam magam előre ezen a versenyen. Persze azért a helyezés miatt csalódott vagyok, de nem számítottam ezen a versenyen sok jóra, mert ezek a pályák nekem annyira nem fekszenek. Sohasem feküdtek, sohasem mentem itt jót, sohasem tudtam itt igazán jól menni, most sem.

- Jön Veszprém. Mit vársz ott magadtól?

- Ott azért szeretnék gyorsabban menni egy kicsit, úgyhogy egy olyan teljesítményt várok, amivel a végén elégedett leszek.

Turán Frici

- Nagyon jól éreztem magam. Bár úgy látszik, mostanában küzdünk a technikával, ez Miskolctól kezdődött, Portugáliában is rengeteg gondunk volt, itt pedig a fékcsövünk szakadt el. Vissza tudtunk tornászni magunkat a harmadik helyre, így zártuk ezt a versenyt. Tudtunk nyerni 2 vagy 3 szakaszt abszolútban, és azt gondolom, ez nem egy kis dolog. Jó volt a verseny. Azt gondolom, jók voltak a beállításaink. Ma reggel egy picit elaludtunk Acsádon, de a második körben megnyertük, úgyhogy egy picit visszaadtuk a pályának, amit illik. Jó volt. Jó volt a munkánk, Gabi hibátlanul navigált, ahogy szokott. Ez a kis fékcső sztori lett volna, de azt gondolom, hogy akkor sem lettünk volna másodikak, csak közelebb lettünk volna Norbiékhoz másodpercben, kicsit meg tudtuk volna őket szorongatni, de azt hiszem, ez egy reális végeredmény.

Folytatás hamarosan, nézzetek vissza később!


>>>>>>>> Beszámolók Bükről
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek