2018. december 16.


És még egy bajnok-interjú


... merthogy idén két magyar bajnokság is zajlott ugyebár. A nyílt bajnokság győztese mellett nem hagyhattuk ki az Országos Magyar Rally bajnokság idei évi bajnokát sem.

A következő interjú Hadik Andrással készült.

- Gratulálok a bajnoki címhez, ami ugyebár abszolút bajnoki cím. Az idei évben egy olyan csavar van ebben a dologban, hogy két fajta abszolút bajnoki cím is van a magyar rally I. osztályában. Ti hogy értékelitek ezt? Hova helyezitek a Tieteket?

- Nem az a kérdés, hogy mi hova helyezzük magunkat, hanem, hogy elértük-e a kitűzött célunkat! A válasz: igen! És, hogy ezt a célt Országos Rally Bajnoknak nevezik, ennek különösen örülünk!

- Mennyire volt nehéz megszerezni ezt a bajnoki címet? Erős volt a mezőny? Ki volt a legfőbb rivális? Sokat meccseltetek?

- Már a Salgó Rally után átvettük a vezetést a bajnokságban, és ezt sikerült egész évben megőriznünk. A Mecsek Rally alkalmával nagyokat meccseltünk Pethővel és Osváthtal, de az utolsó, komlói futam alkalmával nekünk már csak a pontszerző célba érkezésre kellett törekednünk, így keveset kockáztatva versenyeztünk. A mezőny erős volt, egy-egy gyorsaságin sokszor csak tized másodpercek döntöttek.

- Tudom, hogy nem könnyű ilyet mondani, főleg, mert az eredmény Titeket igazol. Mégis: volt, amit utólag szemlélve máshogy csináltál volna?

- Mivel már két éve teljesítünk párhuzamosan a Szlovák Bajnokságban is, ahol csak aszfalt versenyeket rendeznek, így az ilyen felületű pályákra megvoltak már a beállításaink. Viszont a veszprémi murvára többet kellett volna tesztelnem.

- Te sem tegnap ültél először rally autó volánja mögé. Hosszú út vezetett idáig? Mikor érezted azt először, hogy már jó lenne ezt a címet begyűjteni? Vagy eleve úgy indultál neki, hogy ez a végső cél?

- 17 éve versenyzem, s bár kategória bajnokságot már nyertem, az abszolút bajnoki cím reménye csak idén, a kettős bajnokság kiírásával vált elérhetővé.

- Ezen út során volt kedvenc autód? Ha igen, miért épp az? (Nem a legeredményesebb érdekelne, hanem szíved csücske...)

- Mindegyik autómat nagyon szerettem, talán azért is, mert javarészt én építettem őket. Ha egyet mégis ki kell emelnem, az a Subaru, hiszen amellett, hogy ezzel a kocsival szereztem meg első országos bajnoki címemet, évek óta szerettem volna már egy ilyen autóval versenyezni. Sikerült, és a hozzá fűzött reményeket is maximálisan beváltotta.

- És álomautó? Amibe szíved - nem budget, stb. - szerint beülnél?

- Szívesen kipróbálnék egy WRC-t vagy egy Super2000-es autót!

- Hogy tervezed a jövőt? A jövő évet? Mivel, hol, stb...

- Ebben a pillanatban erre a kérdésre még nehéz lenne válaszolni. Annyi biztos, hogy arra törekszünk, hogy tudjunk versenyezni, de, hogy milyen autóval és milyen bajnokságban, az még képlékeny.


>>>>>>>> Bajnok interjú
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek