2018. december 10.


Szombathely céljában


...pontosabban a cél előtti szervizparkba igyekvők közül kaptam el néhány pilótát pár szóra az egy napos, ám mozgalmas verseny végén.

Benik Balázs

- Hogy érzed most magad?

- Nagyon-nagyon jól, nagyon boldog vagyok. Két hete megnősültem, az is egy fantasztikus dolog volt az életemben, ez a verseny is az.

- Hosszú volt? Hosszabb volt, mint egy nap lenni szokott, ugye...

- Igen, de az időjárás nem volt annyira kegyetlen hozzánk, mert nem volt olyan borzasztó meleg, így jobban ki lehetett bírni.

- Technikai problémák mennyire keserítették meg az életeteket ma?

- A mai nap folyamán hibázások voltak, átszalladtak előttünk, ezért kicsit meg kellett fékezni az autót, beestünk az árokba... Tehát voltak kalandjaink, de technikai hibánk, hál istennek, nem volt. Beálltásokat próbálgattunk körről-körre, de a végére egész jóra sikeredett, a végeredmény a lényeg.

Turi Tomi

- Az imént azt említetted, hogy ez nem a Te napod volt, pedig a végére ott vagy a dobogón... Hogy is volt ez?

- Jó, hogy itt vagyunk a dobogó harmadik helyén, de szerettem volna előrébb végezni. Nem igazán úgy sikerültek ezek a gyorsaságik, ahogy én szerettem volna. Hibáztam rögtön a legaz első gyorsaságin kettőt, ott hagytam tíz másodpercet, a nyolcadikon pedig legalább tizenegyet. Majd a belsőkamerából ki lehet pontosan számolni... Reggel óta fáj a fejem, úgy keltem fel, és nem igazán volt sikeres a napunk.

- Az Asi-Benik csatározásba mennyire tudtál, akartál beleszólni?

- Szerettem volna, de egyszerűen... nem tudom, talán a gumik... Asi is ilyen gumikkal megy, neki valahogy nincsenek így elhasználódva. Nem tudom, lehet, hogy pontosabban megy, jobban választ nyomot... Nem tudom. Egyszerűen sokat csúszkáltam le az útról... Nem igazán sikerült.

Bútor Robi

- Milyen volt ez az egy napos verseny Nektek?

- Szerintem minden versenyt egy naposra kellene csinálni, mert abszolút pörgős volt, és belefér így 100-130 kilométer. Mindenki idejével spórolni kellene, úgyhogy én nagyon elégedett vagyok ezzel, nagyon örülök, hogy egy napos volt. Mindig tartottam a Szombathely Rally-tól. Soha nem tartozott a kedvenceim közé, messze áll a stílusomtól, de most, hogy megtaláltuk a megfelelő gumit és a megfelelő beálltásokat, nem volt annyira unalmas a verseny, és abszolút próbáltam alkalmazkodni ezekhez a pályákhoz. Pontosan mentem, és azt mondhatom, hogy élveztem. Annak ellenére, hogy úgy gondoltam az elején, hogy "...jaj, csak lenne már vége..." nagyon belejöttem a közepén, és abszolút élveztem a versenyt. Nagyon boldog vagyok. Összeszoktunk a mérnökkel is, úgy látszik, mert egy rövid teszt alatt megtaláltuk a megfelelő beálltásokat, és végre nyertünk, tisztán nyertünk, Szombathelyen ilyen már régen volt.

- Sikerült gyűjtögetni a pontokat, pedig el sem akartál indulni...

- Igen, így van, négyből négy, hál istennek, úgyhogy nagyon jól állunk pontszámilag. Remélem, a folytatás is ilyen jó lesz!

- A picuri megvárta, hogy célba érj? Nem lepett meg az érkezésével menet közben? Ha jól tudom, a két verseny közöttre volt tervezve Ő, de a rajtig nem született meg.

- Nem tudok róla. Mindjárt hívom anyukát.

- Nem merted hívni? :o)

- Nem, nem mertem hívni Őket, Ők sem engem... Mindjárt hívom, de úgy gondolom, kibírta, még egyben van anyuka, jövő héten már szülhetünk együtt.

Asi

- Mesélj egy picit! Milyen volt ez a verseny? Nagyon nagy meccs volt az elejében.

- Igazándiból nem volt kalandunk, forgatókönyv szerint zajlott minden, az előre beírt dolgokat próbáltuk végrehajtani. Egy-két helyen picikét alulértékeltük a dolgokat, lehetne gyorsabban is menni, de nem kockáztattam semmit, nem rohantam. Igazándiból az, hogy első vagy második vagyok, nekem nem oszt, nem szoroz, a bajnokság elejébe úgysem tudok beleszólni.

- Ehhez képest nagyon mentél. Sokkal gyorsabb voltál sok helyen, nem kicsivel... Mi a titkod?

- Nem. Azt gondolom, hogy Balázzsal egált mentünk, ha nincs a büntetésem, akkor talán egálban lennénk. Próbáltam gumit váltogatni, hol ez volt jobb, hol az... Pontosan kell menni, azt hiszem... (Ahogy arról már hírt adtunk, idő közben Asi autója túl könnyűnek találtatott, így őt kizárták.)

Vizin Laci bá'

- Milyen volt? Hosszú, kemény? Vagy élvezetes, jó verseny?

- Egyáltalán nem volt olyan kemény. Én nem nagyon szeretem ezeket a pályákat, ezek ilyen "...nyomd el a gázt...kapcsolj vissza másodikba...fordulj be...megint kapcsolj harmadikba...utazzál kétszázzal a fák között..." Ezt ismételjük állandóan. Nem igazán jó rally pályák, szerintem, ez csak kényszer, hogy itt versenyt kell rendezni, nekünk pedig nyilván ezt is teljesíteni kell. De nem számítottam rá, hogy ilyen eredményt fogunk elérni.

- Akkor most örülsz?

- Igen, nagyon örülünk neki. :o)

Ifj. Érdi Tibi

- Új volt az autó... Milyen volt Neked?

- Minden új volt, és összejött most minden, felettébb boldog vagyok. Elértük, amit szerettünk volna, benne vagyunk az első ötben, sőt, negyedikek lettünk, felállhatunk a dobogó mellé, pezsgőzhetünk, kupát vihetünk haza... Teljesen boldogok vagyunk, és az autó karcmentes. Technikai problémánk sem volt vele. Nagyon jó autót kaptunk a Profikótól, és nagyon úgy néz ki, hogy ezzel folytatjuk az idei évet. Teljesen elégedettek vagyunk vele.

- És drága jó atyád mennyire elégedett Veled, a teljesítményeddel? :o)

- Teljesen. :o) Végig izgulta, és azt mondta, "Behozod a célba, mert ha nem, t@kön rúglak" :o)

Ifj. Ranga Laci

- Hogy sikerült ez a verseny Nektek?

- Sz@rul, mint a többi. A második első helyünket dobjuk el, azt hiszem...Ott lettünk volna az első-második helyen, erre most nem is tudom hányadikok vagyunk... Igazából nem is érdekel...

- Mi volt a baj?

- Egyszer megütöttük kicsit az elejét, és egy picit elrepedt az alsó turbócső, és nem volt turbónyomás, így mentünk két gyorsot. Feljöttünk a második-harmadik helyre, most meg kaptunk egy bal hátsó defektet az első kanyarban, onnantól már vége volt...

- Akkor ezért vagy most egy kicsit letörve. Mi jöhet még, mit gondolsz?

- Nem tudom. Mindig azt mondom, hogy "majd a következőt nyerjük meg", most is csak ezt mondhatom, majd azt megpróbáljuk, de ahogy most látom, valószínűleg ott is lesz valami...


>>>>>>>> A várpalotai célban
>>>>>>>> Szombathely péntek - 206WRC
>>>>>>>> Szombathely péntek - WRC1
>>>>>>>> Szombathely szombat - WRC1
>>>>>>>> Szombathely szombat - 206WRC
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek