2018. december 10.


Miskolc A-Z-ig


És akkor, ahogy ígértem, íme a mezőny minden célba érkezettje - már aki hagyta magát meginterjúvolni...

Aki nem olvasta volna az a lenti linken a H-csoportot is megtalálja.

Benik Balázs
- Szomorú vagy, csalódott... vagy mit érzel?
- Egyik sem. Rosszabb taktikát választottunk, mint az ellenfelünk, így most nekik jobban összejött. Gyorsabbak voltak, szeretnék nagyon gratulálni, megérdemelten nyerték meg ezt a versenyt. Nekünk viszont voltak tapasztalatlanságaink, ami csakis az én hibám. De nem vagyok elkeseredve, mert most a harmadik versenyre egállal megyünk. Holtversenyben vagyunk. Azt gondolom, ez egy nagyon kiélezett dolog. Ezzel, szerintem, mindenkinek jobb.

Janika
- Milyen volt a mai napotok?
- Jó, izgalmas. Reggel ez az eső egy kicsit megint felborzolta a kedélyeket, a nagy kérdés megint az volt, hogy milyen gumit válasszunk, ugyanúgy, mint tegnap az első kör előtt. Tegnap is és ma is jól sikerült megoldani ezt a feladatot, már ami a gumiválasztást illeti, úgyhogy összességében jól sikeredett.
- Volt valami kalandotok? Vagy ti azon kevesek közé tartoztok, akik ezt megúszták?
- Nem volt semmi különösebb kalandunk... de nem is mentünk olyan gyorsan.
- Egállal vágtok neki a harmadik futamnak, a murvás versenyeknek. Ez mit jelet a számodra?
- Soha nem ezt nézem. Ugyanúgy gyorsan kell menni, a lehető legtöbbet kihozni magunkból meg az autóból, szerintem nagyon szoros versenyek lesznek.

Vizin Laci bá'
- Gratulálok, a dobogó harmadik helyére sikerült befutni. Hogy érzed magad?
- Jól, nagyon jól. :o) Bár megtartanánk mindig ezt a jó érzést.
- Nektek is kalandos volt, mint oly sokaknak, vagy megúsztátok extrák nélkül?
- Mit mondjak neked? A kaland az akkor kaland, ha történik belőle valami baj. Ha nem történik, simán el is felejted a következő kanyarban, mert már arra kell koncentrálni. Szerintem nem csináltunk semmi rendkívülit, csak mentünk.
- Murvás versenyek következnek. Várod, vagy Te az aszfaltot jobban szereted?
- Nem tudom. Az az igazság, hogy két éve nem mentünk murván, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Herczig Norbi
- Nagyon nagy a mosoly az arcodon...
- Mitől ne lenne? :o) Abszolút negyedikek lettünk. Ez egy kicsit várakozáson felüli. Nem reméltük. Nagyon jól éreztük magunkat a kocsiban. Nem volt semmiféle műszaki probléma, talán egy kis okozott kár első nap végén, amikor az utolsó gyors végén nekimentem egy lassítónak, és elment a kormányszervónk... De hát azzal megoldódott, hogy veszítettünk egy picit, de tudtunk tovább menni, aztán a szervizben ezt meg is csinálták.. Élveztük az egész versenyt, jó a hangulat, jó az autó... Tudjuk, hogy csak akkor tudunk ilyen eredményt produkálni, ha van a többieknek problémájuk, de hát ez rally, erről szól, és a célban van a vége. Mi pedig most itt vagyunk. Úgyhogy mitől ne lennénk boldogok? :o)

Bútor Robi
- Mesélj egy kicsit! Te nem mosolyogsz túlzottan, pedig nagyon jó abszolút helyezés, kategória győzelem... Ilyen nehéz volt az idáig vezető út?
- Nem. Az első nap olyan nyögvenyelős volt, rengeteg etap volt, és abszolút nem tudtunk felpörögni a gyorsaságikra. Ráadásul még este volt egy kis kavalkád is, össze-vissza változtatták azt az etap időnket, amit a kettes gyorson kaptunk a Botka balesete miatt, így egy kicsit elromlott a szájíze ennek a versenynek ettől kezdve... A mai nap teljesen rendben volt, pörgősebb volt, jobban is mentünk, jól éreztem magam, abszolőt rendben volt, csak elfáradtam kicsit, azért nem ér fülig a szám. De az abszolút ötödik hely nagyon-nagyon jó, nem is gondoltam volna, maximális...
- Ráadásul a kategória társak is messze mögötted vannak...
- Igen. Reggel még nem voltak olyan messze, Kakusziék 4 másodpercre voltak, most - azt hiszem - 56 lett a vége. A mai nap jóval keményebben kellett mennünk, és az első gyorsaságin sikerült jelentősen elugranunk a kategóriától, és emiatt tudtunk ennyivel nyerni. A Suzukis márkatársakhoz képest azt hiszem Ollé 2 perccel, a kis Ranga 3 fölött... Azt hiszem, ilyen szempontból sikeres verseny volt ez a számunkra.
- Murvás versenyek következnek. Ez előtt is vár rád egy olyan kemény, hosszú teszt, mint amilyet a szezon kezdetén aszfalton sikerült abszolválni?
- Persze, lesz egy murva tesztünk a jövő hét utáni héten. Remélem, hogy ugyanolyan hosszúra tud sikerülni, és maximálisan meg tudom ismeri az autót. Ismét velem lesz a japán főmérnök, bízom benne, hogy találunk egy ugyanolyan jó beállítás murvára, mint aszfaltra. Ráadásul a murva sokkal közelebb áll a stílusomhoz és a szívemhez, úgyhogy remélem, hogy ott még sokkal látványosabban és gyorsabban tudunk majd menni.

Kakuszi Zsolt
- Hogy sikerült ez a két nap?
- Egész jól, mondhatjuk azt is, hogy jól sikerült. :o) Robival a mai nap már nem tudtunk meccselni, így az első nap jobban sikerült...
- Nem tűnsz túl elégedettnek, pedig másodikok lettetek a kategóriába, abszolútban is előkelő helyen végeztetek...
- De, elégedett vagyok, csak picit fáradt. Tényleg, azt mondhatjuk, hogy gondmentes volt ez a két nap. Tegnap ugyan kaptunk egy defektet, de azt leszámítva semmi probléma nem volt az autóval, mi is elég jól felkészültünk a pályákra, azt mondhatom, hogy elégedettek vagyunk.

Matics Misi
- Milyen volt ez a verseny neked?
- Mit mondhatok? Nyertünk! De tényleg jó volt. A tegnapi nap elejét elaludtam egy picit, utána megriadtam. Az elején nagyon sokat kaptam a Gergőtől, az első gyorson mindjárt adott nyolcat, utána az összes gyorson tudott adni nem egész 4 másodpercet.
- Akkor a végeredménnyel elégedett vagy, de a részeredményekkel nem? Jól értem?
- Így, ahogy mondod. De mindig így van: az elején összeszedek annyit, hogy utána meg támadhatok folyamatosan.
- Voltak kalandjaitok, vagy megúsztátok?
- Semmi kalandunk nem volt. Ma az első gyorson siettem át, ott sikerült annyi előnyt szerezni, hogy a többin már ráértem, és beosztósan mentünk.

Elek Pisti
- Meséljetek! Előszöris gratulálok, mert itt vagytok a célban, és ha jól tudom, már ez is komoly dolog... Milyen volt?
- Igen. :o) Igazából azt lehet mondani, hogy elég stabilan mentünk folyamatosan, tehát mindig ilyen második - harmadik - negyedik időket autóztunk. Voltak kisebb mellélövéseink, például ma reggel a gumiválasztással, kicsit beóvatoskodtuk, de úgy általában véve azt mondhatom, hogy minden nagyon jó volt, Egerhez képest pedig szenzációs. Sokkal jobban kezeltem az autót is, meg az autón is sokat módosítottak, és ez bejött.
- Teszteltetek előtte? Mert a múltkor azt mondtad, hogy nem tudod megúszni.
- Természetesen. Most rá szántunk egy délutánt, de nem sokat, olyan két óra hosszát mentem folyamatosan az autóval Sajókaza - Felsőnyárádon, és ennek meg is lett az eredménye.

Botka Krisztián
- Milyen volt?
- Most már így visszagondolva egész jó, nagyon jó napokat zártunk. Az első nap egy kicsit el voltam borulva agyilag, és akkor nem tudtam odakoncentrálni teljesen, és nem hallgattam a navigátorom parancsaira, és így nagyon sokat hibáztam, úgyhogy az eredmény az alapvetően az első napnak köszönhető. Meg hát volt egy ilyen átlagolás, ahol 11 másodpercet szenvedtem, és elment tőle elég rendesen a kedvem. Ma viszonylag egész jól tudtunk autókázni ahhoz képest, hogy az autó az utolsó két gyorsaságin felmondta a szolgálatot, és 5000 fölé nem akart forogni, így a hosszú egyenesekben bajba voltam, féltem, nehogy felrobbanjon. Már a végső cél az volt, hogy beérjünk, és itt legyünk a dobogón.

Spici
- Hogy vagy?
- Sírva nevetek. Rosszul nagyon. Szomorú vagyok.
- Látom. Itthon ez így nem az igazi...
- Hát nem! Ez a 13-as nem jött be. Ez sem jött be. Tavaly sem jött be igazából, és ez a második. Lehet, hogy úgy van, hogy kettőt nyerek, kettőt vesztek. Most kettő vesztés volt.
- Lehet, hogy ez lesz az eldobós, úgyhogy ne legyél magad alatt!
- Pontosan ebben reménykedem, hogy bár soha többet ne esnék ki, és dobogóra állnánk... De ez benne van ebben a sportban, sajnos. Túl gyorsan akartunk menni, hibáztam, ez ezzel járt sajnos.
- Ma volt valami extra, Tegnap azt mondtad, sietned kell, hogy faragjatok...
- Igen, igen, megpróbáltunk sietni, meg az autót állítgattuk folyamatosan, hogy a közeljövőben lévő versenyeken esetleg gyorsulhassunk. Túl sok extra nem volt benne, végig az volt. :o) Nem tudom, siettünk.
- Azt mondtad, hogy a következő versenyeken... ezek szerint nem folytatod a sort, hogy eddig két verseny két autó? Harmadikra nem hoztok egy harmadikat?
- Ez még nem biztos. Én nem nagyon szeretném, nem vagyok híve egyáltalán, hogy ha rosszabb autóval is megyünk, de próbáljunk megállapodni mindenképpen egy típus és egy csapat mellett, mert így nem lehet dolgozni, hogy mindig valakinél megyünk egy versenyt... Ez nekem sem jó, a csapatnak sem, így nem lehet dolgozni, fejlődni nem tudunk...
- Akkor ezek szerint ez marad?
- Akár lehet ez is, de mindenképpen hamarosan ki fog derülni, egy-két héten belül, az biztos.

Botka Dávid
- Szép az autód! :o) Ezt már tegnap láttuk, amikor kicsit "viseltesen" jött. Hogy sikerült? És hogy tudtátok utána úgy rendbe hozni, hogy most itt tudsz lenni?
- Végülis úgy sikerült, hogy annyira siettem, amennyire nem kellett volna a vizes pályán, és úgy megcsúsztunk, hogy egyszerűen nem lassult az autó. Pont egy tempós részben volt, olyan 200-zal érkeztünk, és nem lassult semmit, úgy ahogy volt neki mentünk a lassítónak. Az úgy eldobott minket, hogy bepörögtünk a fák közé, végül tetőn az úton érkeztünk. Megijedni nem volt időnk, de azért ijesztő volt a dolog. Utána végül lábon le tudtunk jönni, csak az volt a baj, hogy addig tétlenkedtünk, nemhogy rögtön visszaborítottuk és mentünk volna... A végén kiderült, hogy semmi baja nem lett az autónak, annyi, hogy össze kellett rakni kicsit, hogy tudjunk tovább menni, és kész.
- Ma nehéz napotok volt?
- Nem. Annyi az egész, hogy biztonságra mentünk, és így sokkal nehezebb menni. Be kellett érnünk, mással nem foglalkoztunk. Végülis a gyorsaságiknak a 90%-át megnyertük, csak egyet nem nyertünk ma, ennyiből jó volt.

Tóth Tibor
- Milyen volt ez a két nap nektek?
- Az első nap jól indult, még első helyen is álltunk, állítólag. Aztán elgumiztunk magunkat, intermédiával mentünk ki, megforogtunk, beestünk egy árokba, ott maradt 15 másodperc... Gyakorlatilag utána nem volt gond, annyi csak, hogy a váltó negyedikben maradt, és az egyik gyorson is ott maradt olyan 4-5 másodperc, utána már kuplungolnom kellett mindig, és finoman váltani, nehogy benne maradjon fokozatban... Ma reggel meg elóvatoskodtuk. Reggel ezen a vizen slick gumi volt hátul fönt, autót átállítottuk teljesen esőre, és nem mertem vele gyorsan menni, nehogy leessünk. Aztán a második körre felszáradt minden, de először elfelejtettem visszaállítani a gátlót, és csodálkoztam, hogy slick gumival megyünk száraz úton, és mégis kapunk... Utána visszaállítottam, és akkor már jöttek a jobb idők, olyan második - harmadik időket tudtunk menni kategóriában. Összességében jó ez a negyedik hely nekünk.

Magyar Miki
- Milyen napotok volt? Illetve milyen hétvégétek?
- Így utólag, nem jó. Jól kezdődött, a prológot nyertük holtversenyben Szabó Gergővel az N csoportban. Az első nap elején gyengék voltunk, és az autó is gyengélkedett, aztán a szervizesek javítottak rajta, és én is javultam, így a nap végén már gyorsot nyertünk, kezdtünk feljönni. A mai nap eleje is jó volt, tizedik helyről indultunk, és a negyedik helyig feljöttünk, de sajnos a harmadik gyorson szétugrott a váltónk, úgyhogy sikerült egy lassítót is eltalálni. Telefonon fel kellett hívni a szervizt, hogy mit csináljunk az autóval, úgyhogy olyan 10 perc volt, amíg a gyorsasági közepén összeraktuk az autót. Akkor már elúszott minden, de gondoltuk, akkor már megyünk. Már csak három gyors volt a végéig, végig csináltuk. Bár sanszos az utolsó helyek egyike, de bejöttünk.

Hadik András
- Milyen volt ez a hétvége?
- Nagyon jó volt, abszolút tizedikek lettünk, A7-et megnyertük, sok pozitívum volt. Volt egy-két műszaki problémánk, de sikerült mindig orvosolni, alapvetően nem volt semmi gondunk.
- Ez jól hangzik...
- Igen, nagyon örülök. Sosem voltam még ennyire elől abszolútban, bár kategóriát már nyertem, de nagyon örülünk.

ifj. Ranga Laci
- Mesélj erről a hétvégéről, hogy sikerült számodra!
- Az első napunk viszonylag rendben volt. A második nap az eső nem tetszett nekünk, bátortalanul mentünk, így sokat kaptunk az ellenfelektől. Ami mindkét napra jellemző, a fékproblémánk, ami elkísért minket a verseny elejétől a végéig pumpálni kellett a féket a kanyarok előtt az egyenesekben, ahol ugye kigyorsítani kéne, hogy legyen fékünk majd a kanyarokhoz... Sok időt veszítettünk ezzel.
- Kategóriában úgy alakult, hogy Sasáék a harmadik helyen végeztek, Ti a negyedikek lettetek. Csalódtál?
- Dehogyis! Ez a rend. Gratulálunk is Sanyiéknak, bár kicsit elkeseredett, mert azt mondja, hogy nem jól ment, nekünk jó sokat adott azért... nekünk maximálisan jó ez a negyedik hely, rengeteg pont... ha hozzáadjuk az egrihez, akkor elég jól állunk szerintem. Keller Petiékkel még meccselhettünk volna, nagyon sajnálom, hogy kiestek... Hát majd legközelebb.

Borsi Gergő
- Milyen volt ez a hétvége?
- Eszméletlen jó volt! Szerintem ez a Hernádvécse VB. Annyira élveztem, hogy nem is tudom elmondani. Szerintem az év legjobb pályája, nagyon-nagyon tetszett, nagyon jót közlekedtünk rajta. Az egész verseny jó volt. Nem tudom, ez a csúszás Rakacán mi volt, az megzavarta kocsit a dolgokat, kihűlt minden, de vissza tudtunk rázódni az utolsó két gyorsra.
- A végeredménnyel mennyire vagy elégedett?
- Amikor elhúzzák előtted a mézesmadzagot, kicsit megörülsz, aztán amikor mégsem kapod meg, akkor nem annyira... Majdnem ötödikek lettünk, de Szajky Pisti nagyon-nagyon leküldte az utolsót. Nekünk leháromhengerezett az autónk, úgy látszik, mindenképpen hatodiknak kellett lennünk.

Szíjj Zsolt
- Hogy sikerült a mai napotok?
- A mai nap már lényegesen jobban sikerült, mint a tegnapi. Végre tudtunk egy-két jót is menni, olyat, amit mi is jónak éreztünk, Azért kalandoztunk ma is, csak most nem etapon mentünk árokba, hanem a gyorsasági szakaszon.
- Ez eggyel rosszabb azért. Nem? Ez már időre ment...
- Nem tudom. Az biztos, hogy ott bent hagytunk pár súlyos másodpercet, de hát annak örülünk, hogy kihoztuk. Ötödik padlón egy átvágós részen, nagyon pici jobb-bal-ban a balost annyira sikerült levágnunk, hogy átdobott a jobb oldalra, ahol beestünk az árokba. Annál a tempónál kijönni... Melegünk lett kicsit. De kijöttünk. Összességében nyolcadikak lettünk kategóriában, aminél valamivel jobbra számítottam, de azért a többiekhez képest rendesen el vagyok meszesedve...

Hankó László
- Milyen volt ez a verseny számotokra?
- Egy kicsit nehézkesen kezdődött, aztán belerázódtunk, majd a végén a nagy igyekezetben, hiszen ötödik - hatodik - hetedik helyért ment a küzdelem, sajnos mi nem jöttünk ki jól, mert az utolsó előtti gyorson sikerült egy jobbos kanyart nagyon lehúzni tőre, amit nem kellett volna, és ott kaptunk egy jobb első defektet, aminek eredményeként kijöttünk a gyorsról 2 perc 40-nel rosszabbat, mint szoktunk. Ott már eldőlt, úgyhogy az utolsó gyorson csak átgurultunk.
- Csalódott vagy, jól látom?
- Nem vagyok csalódott - zsenge mosoly a jobb1-ben - csalódott vagyok, igen. :o)

Szajky Pisti
- Milyen volt?
- Nagyon nyögvenyelősen indult, de a végére jó lett. Két évig nem mentem aszfalton, azt hittem, könnyebb belerázódni ebbe.
- Nem volt ezek szerint olyan könnyű.
- Nem, de már az utolsó gyorson mentünk N abszolút első időt. Csak hát ezt hamarabb kellett volna egy nappal.
- Folytatás?
- Fehérvár.
- Mész most már egész szezont?
- Úgy tervezzük, hogy megyünk egész évben, csak most összetörték a Zsigulinkat, Áci, Nagy Imre ment azzal, reméljük, hogy nem vet vissza minket nagyon anyagilag.

Martin László
- Milyen volt ez a hétvége számotokra?
- Elég lassan kezdtünk, utána kezdtünk belemelegedni. Most itt a végére már egész jókat mentünk, olyan jóízűeket. Először kicsit zavart, hogy keveset is készültünk, meg fáradtak is vagyunk, de most a végére már jó volt, végül is jóízűen fejeztük be.

Rimár Tamás
- Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Hát nekünk ez nagyon jó volt. Én nagyon szeretem a miskolci pályákat, jókat is mentünk rajta. Igazából itt a tavalyi Zemplén Rally-n az első napi gyorsokon dőlt el a bajnoki címünk, úgyhogy ezek jól le voltak tréningezve, sőt elég komolyan is mentünk tavaly, úgyhogy hál istennek sikerült megismételnünk.

Trencsényi József
- Milyen volt ez a hétvégétek?
- A tegnapi nap az egész jó volt, a mai nap pedig volt műszaki problémánk, de sikerült így is megcsinálnunk, amit szerettünk volna, úgyhogy dobogós elsők lettünk. Az autó kibírta. Úgy értékesebb lett volna, hogyha az ellenfelek is jönnek végig velünk, de így is örülünk természetesen neki, a pontoknak örülünk nagyon.

Balázs Öcsi
- Na mesélj!
- Hát igazándiból, megnyertük a versenyt, és abszolúte probléma mentesen, mi is az autó is, nem hibáztunk úgyhogy
- Mi azért úgy láttuk, hogy helyenként keresitek a bajt. Az első gyorsaságin a lassítónál még a jobbos kanyar előtt, ott, azon a tájon, ahol anno Szajky kicsit beesett, ott az árokból hoztad vissza...
- Igen, egy párszor...nem is az az egy eset volt, hanem volt még több is, párszor belógtunk az árokba, de végül is probléma nem lett belőle úgyhogy...
- Keresed a bajt?
- Nem, egyszerűen gyorsan mentünk, és kész.

Pénzes Zsolt
- Meséljetek egy kicsit erről a hétvégéről! Hogy sikerült nektek?
- Most jelen pillanatban másodikok vagyunk. Volt egy defekt, meg egyszer megforogtunk, csak nem tudtunk tolatni, úgyhogy a nézők toltak vissza. Igazából meg akkor tettünk fel száraz gumit, amikor intermediat kellett volna... De jó ez így. A váltó kibírta, az a lényeg, úgyhogy jó volt.

Janzer György
- Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Hát volt már jobb hétvégénk, nem sikerült nyerni sajnos, de hát ez benne volt a pakliban, mert Öcsi itthon volt, ez volt az egyik, meg leesett az eső éjjel, akkor már tudtuk, hogy ez nem a mi hétvégénk lesz... De már mi félig észben a murvás pályákon vagyunk, az fekszik igazán nekünk.

Ábrahám Zoltán
- Mesélj, milyen volt!
- Hatalmas csata az N3-ban mind a két nap, úgyhogy izgalmas volt nekünk is, a nézőknek is, és fejlődtünk szerintem.
- Voltak kalandjaitok, vagy megúsztátok nehéz, problémás dolgok nélkül?
- Voltak kalandok, de ki tudtuk őket védeni. Nagyon küzdelmes volt, jó volt, elfáradtunk.

Baracskai Zsolt
- Milyen volt nektek ez a két nap?
- Szerintem egy nagyon jó ízűt tudtunk versenyezni végre. Minden jó volt, az autó is hibátlan volt. Az utolsó előtti gyorson kaptunk egy defektet, ami miatt végül is nem tudtunk felkerülni a dobogó harmadik fokára, de mindentől függetlenül egy nagyon jó csata volt.

Krózser Menyhért
- Milyen volt nektek ez a hétvége?
- Hát ez a hétvége kicsit mozgalmas volt nekünk. Az autó nem üzemelt tökéletesen, meg én sem. A hátsó gátlóink már a kezdetektől fogva rosszak voltak, és nagyon sokat pattogott a hátulja az autónak. A gumiválasztást elrontottuk mindjárt tegnap az első gyorson, aztán kivették, amire jó lett volna, aztán a harmadik gyorson megint szívtunk. Aztán ma visszaestünk azt hiszem 5-ik helyre, 6-ik helyre, nem is tudom. Aztán ez a mai nap jól indult, mert ott azon a hernádvécsei gyorson sikerült egy jó időt mennünk, ott fel jöttünk mindjárt a második helyre, és akkor ezt tudtuk tartani. Sajnos esélyünk sok nem volt, hogy az első helyre menjünk, hát majd legközelebb megpróbáljuk.

Papp Levente
- Te is mesélj, hogy milyen volt ez a hétvége!
- Hát egész hétvégén a Gonda Zsoltival vívtunk, sikerült nyerni. Ma az ő napja volt, tegnap a miénk, de maradt előnyünk olyan 11 másodperc. Mindig esőre készültünk mind a két nap, és elmelegedtek folyamatosan a gumijaink, de ma az utolsó körre sikerült felraknunk a slick-eket, és azzal tudtunk jókat menni.

Gonda Zsolt
- Hogy is volt ez?
- Hát mindig elengedtem a kategóriát egy kicsit, hogy meglépjenek, aztán mindig rájuk mentem....:o). Nem hát az volt, hogy tegnap az első körben elgumiztuk magunkat, eső gumival mentünk, nagyon sokat kaptunk. Majd följöttünk a nap végére, ma reggel szintén sikerült az első gyorson elgumizni magunkat, megint sokat kaptunk, és a végén a második helyre volt ez elég 10 másodperc különbséggel.
- Csalódott vagy?
- Nem, nem ez volt a terv, hogy minimum második hely, és ne 2 perccel verjen el a Levente hanem kisebbel. Hát most 10 másodperc maradt.

Veszprémi Roland
- Hogy alakult a versenyetek?
- Hát a végére úgy aránylag kellemesen alakult, mert ötödikek lettünk a kategóriában. Igaz, a tegnapi napon az erdőbényei gyorson 3 hengerrel kellett végigmennünk, így sok volt a veszteség, de végül is örülünk neki, a pontszerző helynek.

Kovács Zoltán
- Egy pár szóban meséljetek, milyen volt a hétvége!
- A tegnapi napunk az jól kezdődött, kategória harmadik helyen álltunk, mikor technikai problémánk volt már a nap végén. Nap végén még harmadiknak fordultunk, a mai napi első gyorson ismételten ilyen benzin ellátási problémáink voltak. Megálltunk a gyorsaságin, szereltünk olyan 3 percet, akkor visszaestünk az 5-ik helyre kategóriában, és a végén jöttünk fel a negyedik helyre kategóriában az utolsó gyorson.
- Csalódott vagy, vagy csak fáradt?
- Hát csalódott vagyok egy kicsit, mert itthon jobban szerettünk volna menni.

Szoták Zoltán (Hodosi Gábor navigátora)
- Ha már a pilóta nem tud nyilatkozni, mesélj Te egy kicsit arról, hogy milyen volt ez a hétvége! Ilyen fáradt szegény?
- Csodálatos szerintem, egy év óta most állunk megint dobogóra, úgyhogy nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat. Az autóval se volt semmi problémánk szerencsére, tavalyi évben 8 versenyből hármat sikerült befejeznünk, eddig nagyon jó az idei év, most hogy még dobogóra állunk így meg szuper.

Pintér László
- Milyen volt a mai nap?
- Folyamatos technikai problémák fűszerezték a napunkat. Gyakorlatilag a tegnapi benzinprobléma az nem szűnt meg, ez főként akkor jelentkezett, amikor a csiki-csukis részeken, illetve a hosszú ívű kanyaroknál bedadogott, befulladt az autónk. A hosszú gyorsasági végén mindkétszer elfogyott a fékünk, beesett tűzfalig a pedál. Ezen kívül pedig volt egy vezetői probléma, egy kicsúszás, de nagyon örülünk, hogy ismét célba tudtunk érni.

Bogár Sándor
- Egy pár szót meséljetek! Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Húú...nagyon mozgalmas...Estünk, keltünk :o) Sok forgás, lassító elvivés, 3 defekt....
- De itt vagytok!!! :o) Ezt nem mindenki mondhatja el magáról!
- Így van, nagyon örülünk, hogy itt vagyunk, és hát végül is az eredményre nem mentünk, a látványra, a nézőknek próbáltunk autózni, hát ez nagyon sikerült. :o)

Nagyváradi Zsolt
- Mesélj! Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Igazándiból nem nagyon kedvezett ez a pálya nekünk, nem a mi pályáink voltak ezek, gyenge volt az autónk egy kicsit a Hondákkal szemben, és negyedikek lettünk, úgy néz ki N2-ben. Az Ignis kupát megnyertük magasan, annak örülök, de viszont az N2 negyedik elszomorít egy kicsit, dobogón végezni szerettem volna mindképpen.

Dékány Sándor
- Milyen volt nektek ez a hétvége?
- Nagyon jó volt. A tegnapi nap egy kicsit light-osra sikerült, a mai napon korán ébredtünk, jól bekeményítettünk az elején, elég nagy felbolydulást okoztunk a kategóriában, és hát úgy néz ki hogy a második helyen sikerül végeznünk. Csak még egy kis vívás van az idők környékén, a rendező nem jól számolja az időt. Nem örülünk neki, mert egy kicsit megrontja az örömünket, tehát a munkáért járó örömet.

Kovács Gergely
- Milyen volt ez a hétvége, és mi az, amin ilyen nagyon dolgoztatok az előbb?
- Most éppen a kuplungunk ment tönkre...
- Az már nem nagyon kell! :o)
- Hát azért a dobogóra még föl kéne valahogy állni. Rengeteg problémánk volt hétvégén, de most itt már nagyon örülünk, hogy célba értünk.

Zelenka Zsolt
- Milyen volt a hétvégétek?
- Felejthető :o)......
- Vagy inkább csak szeretnéd felejteni?
- Nem, végül annyira nem volt gáz, úgy néz ki, hatodikok lettünk, de nem ez volt életem legjobb versenye.
- Mi volt a baj? Technika, az időjárás, az utak ... ?
- Tegnap az erdőbényei gyors lett elspórolva, úgy érzem, ma meg nem jött össze... Hernádvécsén annyit kaptam, hogy végül is nem tudom, hogy hol. Hát majd kiderül, vagy majd kiderítjük, gondolkodunk rajta. Mondjuk az autónak nem annyira kedvez Hernádvécse, relatíve alacsony a végsebessége, de nem tudom.

Nagy Krisztián
- Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Strapás. Még mindig nem jó az autónk, a motor nagyon gyenge, úgyhogy gyakorlatilag visszaestünk úgy a 10-12. hely körülre, és onnan sikerült följönnünk, most az ötödik helyen állunk jelenleg. Szeretnénk itt is maradni, úgy hogy csak átgurulunk a célon.

Gyarmati Ariel
- Meséljetek pár szót, milyen volt nektek ez a verseny!
- Jó volt, nagyon jól éreztük magunkat. Végig kisebb fékproblémával küszködtünk, örülünk a kupa második helynek. N2-ben nem nagyon tudtunk már előrébb jönni. Nagyon élveztük, nagyon jó verseny volt. Egy megforgáson kívül más bajunk nem volt.

Lévai Ferenc
- Milyen volt nektek ez a hétvége?
- Nagyon szuper, nagyon jó volt. Az autó hibátlan volt, mondhatom azt, hogy én se hibáztam, igaz, hogy a második napot azt biztonságira autóztuk, mert elég jó volt az első nap után az időeredményünk. Aztán nagyjából ennyi. Az utolsó gyorson volt egy kis kalandunk, egy követ - szerintem - kiraktak elénk, mert nem tűnt olyannak, hogy valami kifordíthatta onnan, és túl nagy volt ahhoz, hogy azt valami kifordítsa, és a kartervédőnkből hirtelen nem tudtuk eldönteni, hogy vödröt csináljunk vagy lavórt, de aztán végül is a fiúk megoldották, úgyhogy nem lett gond belőle. Ja, és nyertünk :o)

Krupa Zoltán
- Milyen volt nektek ez a verseny?
- Nagyon jó volt, abszolút sikerült elérni azt, amit szerettünk volna. Boldogok vagyunk és elégedettek.
- Semmi kaland, semmi extra...
- De, volt kaland, volt extra, de ez benne van, ez kell, ettől jó.

Ország Zsolt
- Milyen volt ez a hétvége?
- Egy kicsit zaklatottnak indult, mert igazából a műhelyből indultunk, a verseny előtt egy métert nem mentem vele, a salakon ültem bele először. Aztán kicsit túlbecsültük a hangosítást, azt hittük, hogy jó lesz a tavalyi, de az semmit nem ért, úgyhogy hangosítás nélkül mentünk két napon keresztül. Első nap meg is volt a böjtje, a harmadik gyorson beestünk. Kicsit összekevertük a kézjeleket, nem egyezett, úgyhogy egy derékszögű kanyarra hatodikban ráérkeztünk. Én azt hittem, hogy mehet, Ő meg azt akarta mutatni, hogy majd balra... :o)
- Az nem egészen ugyanaz...
- Nem, úgyhogy be is estünk szépen az árokba. Ott volt egy kis bozóttűz, mert a katalizátor kigyújtotta a bozótot, így olyan 4 percet ott töltöttünk.
- Utána sikerült egyezményesíteni a jeleket?
- Sikerült, de jelekből ezzel az autóval nem lehet versenyezni. Az első gyorson még második időt mentünk, úgyhogy igazából elégedett voltam 100%-ig, azt hittem, sokkal rosszabb lesz így elsőre, mert remegett kezem-lábam, pláne így... Van még egy-két gyerekbetegsége, amit ki kell küszöbölnünk, például most egy helyről folyik az olaj, némi töltésproblémánk volt... De azt mondom, hogy elsőre, műhelyből kigurulva semmi baja az autónak.

Baksay-Szabó Ádám
- Mesélj egy kicsit! Nektek hogy sikerült ez a verseny?
- Jó volt. Az első nap eléggé odafigyelve mentünk, nem akartunk hibázni, kellett a pont. Második nap már úgy tudtunk elrajtolni, hogy a harmadik helyről, előttünk-mögöttünk egy-egy perccel voltak. Majd a technika ördöge megviccelt bennünket, az egyik gyorson kettesben maradt a váltó, se ki, se be, így mentünk másfél gyorsot. Utána azt az egy percet újból kellett ledolgoznunk, de izgalmas volt a végére, jó volt.
- Az eredménnyel mennyire vagy elégedett?
- A cél az ez volt, mindenképpen pontot szerezzünk. Ez a harmadik hely jó kis dobogós hely, tetszik nekünk.

Bütösi Zsolt
- Milyen volt ez a hétvége nektek?
- Kalandos. Elég sok minden történt velünk, úgyhogy nem unatkoztunk egész hétvégén.
- Technikai hibák vagy pedig a pálya adottságai?
- A pálya adottságai miatt. Volt, hogy leestünk az útról, volt, hogy olyan defektet kaptunk, hogy a fél felni eltűnt... Volt egy kis sürgés-forgás... Egyébként minden klappolt, tetszett, nagyon jó volt.

Dér Péter
- Hogy alakult nektek ez a verseny?
- Elég küzdelmesen kezdődött. Az első gyorson annyi gondunk volt, hogy az talán a fél szezonra is elegendő lenne, de aztán kisimultak a bajok. Közben azonban elúszott a meccs. Mára már nem volt semmi bajunk, esélytelenül autóztunk, hiszen az előttünk lévők másfél percre voltak, a mögöttünk lévők pedig ötre, úgyhogy célba akartunk érni, és ez úgy tűnik, sikerült.

Barzaghi Maurizio
- Milyen volt a verseny?
- Jó volt! Tegnap nagyon nehéz volt. Ma jól indultunk, a target volt a cél, és sikerült. Nagyon jó volt.
- Ma már nem fájt a gyomrod? Tegnap panaszkodtál, voltak bajok...
- Egy picit igen, de most nem. :o)
- Mert célba értél?
- Igen. :o)

Dudinszky István
- Milyen volt ez a hétvége a számotokra?
- Nagyon jó volt, köszönöm szépen, jól éreztük magunkat. Nagyon jó verseny volt. Mentünk, ahogy kell. Remek. Nagyon tetszett. Most próbáltuk az autót igazán, mert újjáépítettük, de még nagyon sok mindent simogatni kell rajta, mert vannak problémák. Ezért az eredmény sem olyan nagyon jó, de jó volt a verseny.

Ripka Gábor
- Milyen volt ez a verseny nektek?
- Azt hiszem. Hogy nagyon-nagyon jól sikerült, végülis harmadikok lettünk kategóriában. Szeretjük a Miskolc Rally-t. Tulajdonképpen jó volt. Sajnos megint beleestünk abba a hibába, hogy az első pár gyorsaságit átaludtam, ott magunkhoz képest is sokkal jobb időt mentünk a második körben, de hát még hosszú az év, majd igyekszünk kiköszörülni a csorbát.

Stróbl Balázs
- Mesélj! Milyen volt a hétvége?
- Nagyon jó volt a hétvége. Jó volt a verseny. A végére legalább megéreztük az autót. Maurizióval nagyon jót küzdöttünk, de nagyon messze vagyunk még az elejétől, nagyon sokat kell még tanulni.
- Kettőtök csatájából ki jött ki győztesen?
- Maurizió. Reggel az első gyorson beestünk az árokba, és több mint egy perc volt, mire a rendszámunk meglett, kijöttünk, miegymás... Tegnap is kipróbáltuk az autót, ma is, viszont a végére rájöttünk a beállításra, gumira, autóra, mindenre.
- Fehérvárra készültök?
- Innentől még négy verseny, Pécsen nem tudunk menni, az összes többi versenyen megyünk. Igazából ez egy tanulóév, majd jövőre előlről kezdjük, és megyünk mindegyik versenyen.

Pryma Zoltán
- Hogy telt nektek ez a hétvége?
- Nagyon jól éreztük magunkat. Olyan keserédes volt, jó is, rossz is. Volt egy defektünk, ami miatt bent hagytunk 3 percet, és végül 3 másodperccel maradtunk le a dobogóról. Ennyi.

Boroznaki Tibor
- Milyen volt ez a hétvége?
- Vegyes érzelmeink vannak. Első nap nagyon aludtunk, nem találtunk a ritmusra, meg volt defekt, szalagkorlát, meg minden... A mai nap viszont hibátlan volt. Aránylag összeszedtük magunkat, ötödik helyen zártunk... Örülök neki, hogy itt vagyunk.

Csáky István
- Milyen volt nektek ez a verseny?
- Nagyon kemény, megküzdöttünk az egy pontért, a 13. helyről jöttünk fel a 8-ra. Tegnap kicsit estünk-keltünk, ma összeszedtük magunkat, lenyomtuk "parasztba". :o)

Fehér István
- Milyen volt neked ez a hétvége?
- Nekem nagyon klassz volt, mert várakozáson fölül szerepeltünk, harmadikok lettünk kategóriában. Nagyon tetszett minden, főleg a pályák, csodálatosak.

Keller Peti
- Milyen volt ma autózni a tegnapi történések után?
- Azt gondoltam, hogy mivel nincs tétje, jobb lesz. De a végeredmény azt mutatja, hogy bizonyos dolgokat így az idegrendszer nem tud elvállalni, tehát nem tudunk annyira gyorsan menni, mint amikor tétje van, nincs annyi adrenalin talán. Emiatt megkaptuk a magunkét. A mai napon harmadikak lettünk volna, ha lettünk volna értékelve.
- Tegnap mi volt a hiba oka?
- Pörögtünk 175tel egy jó nagyot. Az autó lényegében nem tört össze, csak a lökhárító, de a hátsó futóműben bizonyos alkatrészek összetörtek, például a lengéscsillapító, ami miatt nem tudtunk tovább menni. Még két gyorsaságit így kellett volna menni, és az lehetetlen.
- Az autó hogy tetszett? Ez az autó ugye máshonnan származik, mint ahonnan a tavalyi autód volt? Nagy a különbség?
- Az autó onnan származik, ahonnan az előző, csak nem mi üzemeltetjük, hanem a Suzuki Sport Európától béreljük. Az autó szerintem nagyon-nagyon jó, ezzel sokkal gyorsabban mennénk, próbáljuk ezt tovább vinni.
- Egész évben ott leszel?
- Az autó a rendelkezésünkre áll egész évben, aztán majd meglátjuk... A következő versenyen biztos ott leszünk.

Osváth Péter
- Hogy alakult a hétvégétek?
- Nagyon kalandos volt, elég sok problémánk volt, és még nagyon tanulgatjuk ezt az autót, remélem, a murvák sokkal jobbak lesznek

Hámori Péter
- Meséljetek egy pár szóban: milyen volt ez a hétvége nektek?
- Elég szomorú. Tegnapi nap utolsó gyorsaságijára nem tudtunk már felmenni, odavertük a kartelt és elfolyt az olajunk. Utólag néztük meg, hogy második helyről búcsúztunk. Ma folytattuk szuperrally-ban, és néztük is az időeredményeket. A harmadik helyet tudtuk volna tartani. Itthoni dobogótól elestünk, úgyhogy elég fájó, sajnos.

Bakó László
- Milyen volt nektek ez a hétvége?
- Nagyon nehéz volt. Eltört a féltengelyünk tegnap, így kiestünk a versenyből, így ma a szuperrally-ban tudtunk csak menni. Mivel tegnap Subiék is kiestek, így ma egymással csatáztunk egész nap.
- És ez hogy sikerült?
- Mi nyertük a Subiékkal való csatát, nekik eltört a váltótartó bak, így ez az utolsó gyorson ez eldőlt, de addig elég szoros volt. A hat gyors alatt olyan 5-10 másodperc között volt, hol ők adtak, hol mi... Jó volt

És íme a H csoportos interjúk:
>>>>>>>> Az utolsóból az elsők
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek