2018. december 10.


MNASZ
Rally szakág 2003-as díjkiosztójaA ma délután zajlott az MNASZ rally szakág évzáró díjkiosztója. Az idei évben először az első és másodosztály mellett az idén debütált túra bajnokság legjobbjai is átvehették díjaikat.

A díjkiosztó kezdetén a Himnusz csendült fel, majd Petán Péter nyitó szavait követően az összegyűlt hatalmas tömeg egy perces néma felállással adózott a rally sport idei évben elhunyt kiválóságainak. Ezt követően azonban az öröm és ünneplés percei, órái következtek. A díjátadást az idei évben megválasztott szakágvezető, Dudás Kokó Gyula beszéde nyitotta, melyben összefoglalta az év versenyit, történéseit, majd ez után került sor a díjak átadására.

Elsőként a különböző különdíjak, életmű díjak kerültek átadásra, valamint a kiírt kupasorozatok legeredményesebbjei vették át díjaikat, ez után következtek a túra, a másodosztály majd az elsőosztály dobogósai. RI-ben a H kategória VFTS-eit Dudás Kokó Gyula, mint a legsportszerűbb kategóriát emlegette, és adta át Nekik megérdemelt díjaikat. A legnagyobb tapssal azonban az abszolút bajnoki pontverseny első három helyezettjét fogadta a közönség. Ők azonban a színpadon őket faggató ifj. Markó Tibor orra alá rendre borsot törve, egy-egy tőmondatban válaszoltak feltett kérdéseire, illetve inkább kerülték ki a válaszadást.
Azért nem úszták meg ennyivel, utána elkaptuk őket.

Kezdtük Szabó Gergővel, aki végtelenül boldognak tűnt:

- Boldog vagy?

- Nagyon!

- És elégedett is?

- Abszolút elégedett vagyok. Ez volt a terv, a cél, amikor elkezdtük ezt a szezont ezzel az autóval, és sikerült.

- Nem lenne jobb a dobogó egy magasabb fokán állni?

- Jó ez így. Ez a realitás.

- És hogyan tovább? Amikor a színpadon álltatok, sokat sejtetően két szó hangzott el tőletek: "Skoda" és "Fabia". Mit jelent ez? Sikerült?

- Ez azt jelenti, hogy maradunk a Skodánál, és nem lesz Fabia. Úgy tűnik, hogy az az autó nincs kész, ahogy ezt az idei VB-s szereplés is mutatja. Ráadásul gondok vannak a gyár körül is, amit mutat az is, hogy be sem neveztek gyári csapatként a 2004 -es VB szezonra. Ilyen körülmények között nem lenne értelme. És ez az autó jó.

- És milyen tervvel vágsz neki a jövő évnek? Szeretnél előrébb lépni?

- Szerencsések vagyunk, mert marad a Skoda és a Castrol is mellettünk. Az ideihez hasonló eredménnyel pedig maximálisan elégedettek lennénk.

- Nem szeretnél egy kicsit eőrébb végezni?

- Ha jövőre is harmadikok tudnánk lenni, ugyanilyen boldog lennék.

A sorban előre haladva beszélgetéseink sorában és a dobogó következő fokán is Janika következett. Ő lényegesen szűkszavúbb volt, ami talán betudható hangulatának is.

- Gratulálunk a második helyhez. De mint azt a színpadon elmondtad, Te ezt kudarcnak éled meg.

- Ez természetes. Többszörös magyar bajnokként elvártam volna magunktól, hogy az idei évben is bajnokok legyünk. Sajnos ez nem sikerült.

Tovább nem is faggattuk, hiszen a színpadon is elmondta, hogy az okokról már oly sokszor beszéltek, itt és most nem szeretne erre kitérni. A jövő évről pedig még nem tudott semmit mondani.

És végül, de nem utolsó sorban következett az újdonsült abszolót magyar bajnok, Benik Balázs.

- Gratulálok! Azt hiszem, elégedett lehetsz, hiszen sikeres évet zártatok. De azért nem volt olyan zökkenőmentes, ahogy azt mondtad az imént a pódiumon.

- Köszönöm! Persze, de most már nem ez számít. Szerettük volna megnyerni a bajnokságot, és sikerült. Nagyon boldogok vagyunk!

- Hogyan tovább? Mi a cél ezek után 2004-re?

- Megvédeni ezt a bajnoki címet. És közben igyekszünk majd minél többet menni VB és EB futamokon, nemzetközi versenyeken. De mindez még attól függ majd, hogy áll össze az anyagi háttér.

- Mostanában arról hallani, hogy az OMV várhatóan rajthoz állít egy csapatot az N-es világkupa sorozatra. Amit tudhatunk a feltételekről, nevezetesen a leendő pilóták életkorbeli megkötöttségéről van szó, megfelelsz a kritériumoknak. Jelentheti ez azt, hogy része leszel a csapatnak?

- Zajlanak a tárgyalások. Nagyon szeretnénk, hiszen hatalmas lehetőség és tapasztalat lenne egy teljes VB szezont menni. Nem is tekinteném visszalépésnek az N-es autót, hanem egy újabb kihívás lenne számomra. A helyzet az, hogy korábban megkaptuk a csapatot szervező Manfred Stohl ajánlatát, ám valami félreértés történt köztünk, így most versengenünk kell a csapatba kerülésért.

- Mikorra várható a döntés?

- Ha minden igaz, ez egy héten belül eldől.

- Ezek szerint a rally.hu díjkiosztón már kérdezhetlek majd erről?

- Azt hiszem, igen.

- Amennyiben sikerül az N-es VB csapatba bekerülni, akkor is láthatunk majd itthon? Tud menni a két dolog egymás mellett?

- Mennie kell. És azt hiszem, ha ez sikerül, a Szövetség részéről is megkapjuk a maximális segítséget, és akkor nem lesz gond.

>>>>>>>> MNASZ Rallye szakág évvégi díjkiosztó
>>>>>>>> Fekete Fotó díjkiosztó
>>>>>>>> RSB évvégi díjkiosztó
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek