2018. december 16.


Mikulás Rallye a rally.hu-s autóból


Megkérdeztük Balázst milyen volt az idei Mikulás Rally az ő szemszögéből, még ha sajnálatos módon ilyen rövidre sikeredett is...

Megkérdeztük Balázst milyen volt az idei Mikulás Rally az ő szemszögéből, még ha sajnálatos módon ilyen rövidre sikeredett is.

Milyen volt a tréning ?

Elég korán kimentünk a hosszú gyorsra, hogy legyen időnk többször bejárni.Egy széria Suzukival próbálkoztunk, ami egész jól bírta, bár egy kartervédő kellett volna rá.Kicsit meglepődtünk amikor láttuk, hogy mások a versenyautóval ‘gyűrik’ a terepet.

Milyenek voltak a pályák(tréningen)?

Szerintem nagyon rossz minőségű.Volt olyan rész, hogy több autó is megsüllyedt és csak lendületből lehetett áthajtani.Azok csinálták jól ,akik terepjáróval érkeztek.De javították vasárnapra.

Rendesen fel tudtátok írni?

Sajnos nem, mivel a pályák minősége rossz nyomokat hagyott az autónk alvázán.Csak az aszfaltos részekre koncentráltam, mivel ott tudtam haladni is.Ezeket többször is bejártuk.

Minden rendben volt a versenyre ?

Igen, köszönhető ez a szerelőnknek ,aki ezen a versenyen a navigátorom volt.Köszönöm Zoli!

Hogy kezdődött a verseny ?

Elég későn rajtoltunk, így alkalmunk volt aludni is.Kipihenten érkeztünk a rajthoz, de egy kicsi keveredés volt a kihajtás során.Nem igazából volt meg a sorrend.De a szervezők áthidalták és hamar elhagytuk a rajtot.

Vártunk a 2. gyorson, de nem jöttetek, mi történt veletek ?

Az első gyors elején navigációs hibáink voltak, lassítottam ,hogy nehogy baj történjen és ,hogy megtaláljuk magunkat.Próbáltam úgy menni, hogy amit láttam bevállaltam ,de felesleges hibát nem akartam.Megelőztünk elég sok autót, akik kiestek.Itt találkoztunk először egy sárga Peugeot-val.Késöbb visszaelőzött, mivel még mindig nem voltunk képben.Ez egy szabály is egyben! Miután megelőzött, próbáltam követni, ezzel is gyorsítva a saját tempónkat.Az aszfaltos részen végre megtaláltuk, hogy hol is járunk.Ekkor utolértük az előzőekben emlegetett autót.Egymás után haladtunk, igazából nem voltunk gyorsabbak és közvetlenül mögötte haladtunk.A cél elötti kanyarban kisodródott, a kanyarba érve csak azt láttam ,hogy keresztbe áll elöttünk, illetve pont elindult.Mivel még a rutinom sem akkora, hogy az ösztöneimet felülírja így engedtem tovább az autót, mert féltem a frontális ütközéstől és egy picit fékeztem.Ez elég volt arra, hogy az autó megcsússzon és mivel az árok felé vettem az irányt (inkább, mint a másik autó elven) már nem tudtam megfogni. Hallottam másoktól sok véleményt, hogy hogy is kellett volna csinálni, és utólag már Én is tudtam, csak nem gondoltam volna arra, hogy olyan mély az árok.Landolás után integettem is a nézőknek, hogy segítsenek ki, Ők meg vissza, hogy ezzel már sehova.Köszönöm annak a sok segítőkész embernek ,akik hihetetlen mód kiemeltek az árokból és a szalag mögé tették az autót. Nagyon elkeseredtem, mivel láttam a célt, ami kb. 50 méterre volt tőlünk.És az is,hogy miért nem figyeltünk jobban arra, hogy ez az utolsó kanyar a cél előtt.

Milyen sérülések vannak az autón, amitől nem tudtatok tovább menni ?

Eltört a gömbfej és a féktárcsa is.Ez épp elég volt.

Szabály szerint nem kellett volna esetleg elengednie titeket ?

Ebben az esetben vitatkozhatnánk róla.Először elengedtem, így nem gondolhatta, hogy utána gyorsabbak vagyunk nála.

Végig néztétek a versenyt a pálya széléről ?

Természetesen.Láttunk szép autózásokat, de látszott azért .hogy mindenkinél a célbaérés volt a tét.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb ?

Esztergom az biztos.Hazajön a barátom és ismét indulunk II osztályban.Ott navigálni fogok.Orosz Zoltán barátunk meg reméljük megtisztel minket ismét ebben az évben is szerelő tudásával.

Mik a tervek a jövő évre nézve ?

Venni akarunk egy új autót, a többi titok.Nem nagy durranás lesz, csak még nem derült ki minden részlet. De velünk együtt a rally.hu is ott lesz!

Egyéb érdekesség, amiről esetleg mesélnél ?

Volt egy hosszú szakasz, amelynek a végén egy nagy ugrató volt és egy jobbos kanyarba torkollott.Versenyzők biztos emlékeznek rá.A kanyar belső ívén egy kisgyerek állt.Miért????Az édesapja meg 3 méterrel beljebb, a megfelelő helyen.Szerintem minden versenyző rémálma az ,hogy embert gázoljon, főleg egy gyermeket!?

Hogy vált be a navigátorod ?

Voltak tévesztései ,mint minden olyan embernek aki életében elöször navigál. Nagyon jó volt vele versenyezni.És remélem nem ez volt az utolsó alkalom.

Mikor láthatjuk a belsőket a tesztről és a versenyről ha készült ?

A versenyen nem ment a belső kamera.A tesztről meg ,majd hamarosan.

Ezen kívül szeretném megköszönni Nagy Zoltán Úrnak, hogy kisegített minket a bajból egy gömbfejjel! Nagyon köszönöm még Kondor Lajos barátomnak a lehetőséget, az autót és azt ,hogy még Ausztráliából is izgult értünk!Köszi Laja!!!!

Köszönjük az interjút és sok sikert!


>>>>>>>> Mikulás Rallye 2002 by PP
>>>>>>>> Mikulás Rallye 2002 Adams
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek