2019. május 21.


Hírek a Subarutól
(Forrás: swrt.com)

A Subaru csapat április. 30 és május 3.-a között Dél-Franciaországban már a német és az olasz VB futamokra való felkészülés jegyében tartott aszfaltos teszeteket, Makinen, Solberg és Arai részvételével.


A több, mint 600 tesztkilométeren differenciál beállításokat és új Pirelliket teszteltek, ezen túl próbálgattak új futóműbeáállításokat, és erőátvitel beállításait. Kijutott nekik a jóból, hiszen a harmadik napon óriási eső miatt egyszer meg is kellett szakítani a tesztet. Mindemellett sikeres volt a próba: Solberg egyenesen brilliánsnak nevezte a teszt eredményeit, illetve az autó irányíthatóságát.

Ide tartozik a hír, hogy Tommi Makinen nyilatkozott a napokban: biztos benne, hogy még jobban fognak menni a dolgok Argentínában, mint ahogy a Ciprus Rallyn teljesítettek. Ez mindenképp fontosnak látszik ahhoz, hogy ne szakadjon le a VB-t vezető Grönholmtól. Mindemellett Ciprus nem volt kudarc, hiszen a finn egység csak másodpercekkel szorult a harmadik helyre. Tommi azonban méginkább bizkodó Argentínát illetően: "Cipruson volt az első murva versenyünk, így nagyon sok dologot állítgattunk a futamon. Most már sok hasznos infromációval rendelkezünk arról, mit kell tennünk. Argentínában megpróbálunk hárombea kerülni; igaziból két Subaru lenne szép a dobogón".

Szintén Makinenékkel kapcsolatos újság, hogy a fent említett teszten újra együtt autózott a Makinen-Mannisenmaki páros, de ennek ellenére még mindíg nem tudni, mikor térhet vissza Risto a versenypályára. Egyes értesülések szerint a legvalószínűbb időpont A Német Rally, augusztusban. Mint emlékezetes, a navigátor tavaly októberben a Korzikán sérült meg, azóta nem ülhetett autóba futamon. A legnagyobb gondot igazából nem is az jelenti, hogy a verseny alatt megállná-e a helyét, hanem hogy mi történne a sérülésekkel egy esetleges perecelés esetén. Bár franciaországi és spanyol tesztje egyaránt bíztató volt, azonban a csapat mindennél fontosabbnak tartja a teljes felépülését, így valószínűleg nem fog teljesülni Mannisenmaki reménye, hogy már Görögországban rajthoz állhasson.
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek