2018. december 10.


Az új Focus
(Forrás: rallye1.de)

A Ford az egyetlen gyártó, amely a Monte Carlo Rallye-ra új autóval állt elő. A 2002-es idényben a Ford új WRC-je könnyebb és a készítők reményei szerint gyorsabb és megbízhatóbb lesz.A VB-bemutatón Monte Carlo-ban a Ford bemutatta új autóját. "A Ford mind a gyártók, mind a pilóták versenyében közel volt a világbajnoki címhez." -nyilatkozta Christian Loriaux főmérnök - "Tudtuk, hogy a Focus egy jó autó. Az elmúlt hat hónapban az autó minden részletét elemeztük, az ütőképesség javítása, a súly csökkentése és a teljesítmény növelése érdekében."

Az új Ford Focus motorháztetője új designt kapott, kiegészítő légbeömlőkkel. A megváltozott légbeáramlás a hűtést javítja. Az első és hátsó spoiler változatlan marad. A lámpatestet súlycsökkentési okokból szénszálből készítik.

Új a bukócső is, ami a navigátor helyet jobban védi, ugyanakkor könnyebb is, mint a tavalyi.
A műszerfal is új designt kapott, melyben új típusú számítógép-kijelzőket helyeztek el mind a vezető, mind a navigátor oldalán. A régi műszerfal, ami az utca verzióéra emlékeztet súlycsökkentési és "optikai" okokból került ki, az új számítőgép display-ek kevesebb kábelezést igényelnek, ezzel ismét súlyt takarítanak meg.

Változtatásokon esett át a motor is. "Az volt a célunk, hogy a 2002-es változat erősebb és könnyebb legyen és megbízhatóságából ne veszítsen." - mondta Loriaux. A motor súlya a Cosworth-tal történő együttműködésünk óta 16 %-ot csökkent, és 2002-re további 5 % csökkentést tervezünk.

További változtatások: új helyzetbe kerül a kézifék és megváltozott a váltó megjelenése is.
© 1997-2011 rally.hu. Minden jog fenntartva.
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.


Webstar Csoport Versenynaptár Fórum Chat Linkek